Hlavní obsah

Jablonecká přehrada dostane převlékárny i lepší zázemí

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Převlékárny i lepší zázemí s toaletami a sprchami by měla už příští rok návštěvníkům nabídnout přehrada Mšeno v Jablonci nad Nisou. Přehrada o rozloze bezmála 35 hektarů patří k největším městským nádržím v Evropě.

Článek

Přehrada je oblíbeným místem ke koupání nejen pro obyvatele Jablonce, ale sjíždějí se tam lidé ze širokého okolí. V parných dnech k ní míří denně až 5000 lidí. Zázemí s celoročním provozem jí ale chybí. Proto Jablonec vypsal na podobu zázemí architektonickou soutěž, výsledky by měly být v polovině října. „Náklady na úpravy odhaduje město na 8,5 milionu korun,“ uvedla mluvčí radnice Jana Fričová.

„Chybějící zázemí bylo hlavním důvodem vyhlášení architektonické soutěže s názvem Objekty zázemí a okolí jablonecké přehrady, jejíž zadání specifikoval městský architekt na základě požadavků veřejnosti,“ řekl náměstek primátora pro rozvoj města Petr Roubíček (ODS).

Projekt by měl podle Roubíčka řešit lokalitu U Prutu na západní straně přehrady a zátoku u bazénu na straně východní. „Právě tyto dvě lokality jsou nejvíce navštěvované a nejvíce tu chybí slušné toalety s dostatečnou kapacitou,“ řekl náměstek. Zlepšit by se měl podle něj i stav a podoba stánků s občerstvením, které jsou v současné době každý jiný a některé jsou i dožilé.

„Pokud vše půjde tak, jak je naplánováno, a hodnotící komise vybere v polovině října vítězný návrh, pak projektová příprava proběhne v zimních měsících a realizace v příštím roce, jakmile to umožní klimatické podmínky. Návštěvníci se pak v příští letní sezóně mohou těšit na, pokud možno, sjednocený vzhled, na větší kapacitu toalet a na lehká převlékací místa,“ dodal Roubíček.

Reklama

Doporučované