Hlavní obsah

Jágr o návratu do NHL: Nikdy neříkej nikdy, ale momentálně na to nemám. Do baráže za každou cenu nenastoupím

Jaromír Jágr už v probíhající sezoně nejspíš nenastoupí. Konec kariéry ale vylučuje.Video: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jaromír Jágr ani v šestačtyřiceti letech nemyslí na konec kariéry. V probíhající sezoně ale už na návrat do zápasového rytmu příliš nemyslí.

Článek

Hokejové Kladno i bez Jaromíra Jágra v sestavě okupuje po sedmi barážových zápasech druhou příčku čtyřčlenné tabulky a míří tak za postupem do extraligy.

„Když vidím, jakým způsobem hraje náš tým, tak se na led hnát nebudu,” říká majitel Rytířů Jaromír Jágr, který po návratu z kanadského Calgary sbíral starty v play off WSM ligy po vteřinách, aby podle pravidel mohl nastoupit v případné baráži.

Jágra ale stále trápí poraněné koleno. „Kdybych opravdu šel po tom, abych byl zdravý, tak věřím, že bych mohl ještě nějaké zápasy do konce sezony stihnout,” vysvětluje Jágr, že se na konci sezony udržuje v kondici.

Legendární číslo „68” se během zranění přesunulo na střídačku Kladna vedle trenérů Miloslava Hořavy a Pavla Patery. „Je to pro mě něco nového a musím říct, že je mnohem snazší radit než hrát. Klukům radím slušně. Žádné řvaní, to jsem jako hráč také neměl rád.”

Kladno má pět zápasů před koncem baráže dvoubodový náskok na třetí Jihlavu a navíc Rytíři odehrají příští dva zápasy na domácím ledě. „Pokud nám to půjde tak jako doteď a budeme mít šanci postup uhrát, tak zůstanu na lavičce,” vysvětluje na závěr Jágr.

Média v Severní Americe v posledních dnech začala spekulovat, zda se Jágr ještě vrátí do NHL. „NY Times byli na kladenském hokeji a řekl jsem jim, že je pro mě nejdůležitější se stoprocentně vyléčit. Určitě jsem ale neříkal, že se někam hrnu,” vysvětlil Jágr.

„Na druhou stranu jsem to nevyloučil, protože nikdy nevíte, jestli nepřijde šance. Každopádně momentálně je to vyloučené, protože na to nejsem připravený fyzicky,” doplňuje Jágr.

Legenda českého hokeje Jaromír Jágr hovořil s novináři o své budoucnosti při příležitosti křtu knihy Labyrint pohybu fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Jágr se stal kmotrem knihy svého dlouholetého fyzioterapeuta společně mimo jiné s Kateřinou Neumannovou a Radkem Štěpánkem.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:15 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované