Hlavní obsah

Záznam vystoupení Jaromíra Jágra: Koleno mě bolí, v sobotu budu hrát. V NHL jsem chtěl 2000 bodů

Tisková konference Jaromíra Jágra.

 

Reklama

Jaromír Jágr je zpátky v Česku a má za sebou už první trénink s Kladnem.

Článek

Pokud koleno vydrží, chce Jágr nastoupit za Kladno už v sobotu proti Benátkám. „Koleno mě bolí. Dostal jsem injekci od doktora Koláře, která by měla pomoci,” řekl Jágr ve čtvrtek na tiskové konferenci, kde poprvé promluvil před novináři po návratu do Česka. Nejlepší český hokejista historie má už delší dobu problém s otékáním kolene. „Budu hrát i přes zranění,” dodal Jágr.

Jágr také potvrdil, že se domluvil na startování s extraligovým Třincem. Kladno je ale prioritou. „Jsem tu, abych pomohl Kladnu. Pokud to nevyjde, pak přijde na řadu Třinec,” vysvětlil. V praxi to znamená, že do 15. února může Jágr hrát za Kladno i Třinec současně. Poté dohraje sezonu na Kladně a následně může pokračovat za Třinec a bojovat o extraligový titul.

O své další budoucnosti v NHL Jágr nyní příliš nepřemýšlí. „V tuto chvíli je pro mě důležité být zdravý. Pokud budu zdravý, přijde další příležitost,” řekl novinářům. Dodal ale, že ho mrzí, že se mu nepodařilo dosáhnout hranice 2000 bodů. „Když se mi dařilo na Floridě, věřil jsem, že to dokážu. Teď už se mi to nepodaří,” řekl a dodal, že o pokoření dalších rekordů mu ani tak nešlo. Jágr má nyní v historických tabulkách 1921 bodů za 766 gólů a 1155 asistencí.

Jaromír Jágr se také vyjádřil k jeho diskutované možnosti z dřívějška zúčastnit se ZOH v Jižní Koreji. „V tuto chvíli bych neměl týmu co dát,” odpověděl s tím, že Česko po boku Ruska a Kanady považuje za favority turnaje.

Legenda nejen českého hokeje přijela ve středu krátce před polednem. Zatímco novináři na něj od rána čekali v příletové hale na letišti, on proklouzl nepozorovaně ven VIP vchodem. Jaromír Jágr po svém definitivním konci v NHL a návratu domů první vzkaz veřejnosti sdělil sám na Facebooku:

„Chci, aby ti, co už si lístek koupili, nebo o tom uvažují, věděli, jak to se mnou vypadá. Problémem je, že mi před více než dvěma měsíci začalo otékat koleno,” napsal Jágr s tím, že ještě ten den absolvuje prohlídku u fyzioterapeuta Pavla Koláře.

Video: Jágra si pojistil pro extraligu Třinec, přednost má ale Kladno.

Video: Josef Mačí

Jágr ve čtvrtek před tiskovou konferencí absolvoval krátký trénink s kladenskými Rytíři. Na led vyjel Jágr těsně před desátou hodinou jako poslední ze všech hráčů a v bílém dresu. Přestože si během tréninku později začal vybírat, kdy potřebuje úlevu, na jeho konci si dal ve středu hřiště navíc několik „rovinek”. Po 45 minutách zamířil do kabiny a čeká jej následně tisková konference ve VIP prostorech ČEZ stadionu.

Podívejte se na první trénink Jaromíra Jágra s Kladnem.

Reklama

Doporučované