Hlavní obsah

Jágrův souputník Ručinský srovnává svou hokejovou generaci a tu dnešní

Jágrův souputník Ručinský srovnává svou hokejovou generaci a tu dnešní.Video: Radek Nohl

 

Reklama

Reprezentační manažer se v rozhovoru pro Seznam svěřil, jak se z hráče stal funkcionář. A jak se skládá tým pro hokejové MS.

Článek

Českou hokejovou reprezentaci čeká v roce 2017 mistrovství světa v Německu a Francii. Kdo bude tahounem týmu a jak se vůbec sestavuje, prozradil v rozhovoru pro Seznam Zprávy jeho manažer Martin Ručinský.

Jágrův souputník na videu vzpomíná na svůj velký vzor, trenéra-srdcaře Ivana Hlinku. Popisuje, jak se z hráče stal funkcionářem. A třeba také srovnává, jak se liší jeho hokejová generace od dnešních hráčů.

„Nechci říkat takové to – ‚když jsme hrávali my‘, to jsem nikdy neměl rád. Ale je fakt, že naše generace měla k národnímu mužstvu trochu jiný vztah. Vyrůstali jsme ještě za starého systému a pro nás bylo národní mužstvo úplným vrcholem, kam jsme se mohli dostat," připomíná Ručinský.

„Nebyla žádná NHL, KHL, zahraničí. Byla česká liga a reprezentace. V tomhle jsme vyrůstali a k reprezentaci jsme si vytvořili pouto. A potom, když jsme dozráli do věku, kdy jsme za ni mohli hrát, jsme drželi při sobě. A pokud jsme mohli přijet, tak jsme všichni přijeli, pokud už to nebylo na hraně, že byl někdo zraněný. Dnes je doba jiná. Já to nikomu nevyčítám, každý kluk má právo zvolit si, zda chce reprezentovat. "

S Jaromírem Jágrem každopádně Ručinský nepočítá. Co si řekli, když spolu mluvili, si můžete pustit na videu.

Reklama

Doporučované