Hlavní obsah

Jak Babiš se Zemanem poobědvali v Lánech, rychlé bankovní převody a vzpoura na plzeňských Borech

Večerní zprávy 2. 1. 2018.

 

Reklama

Okamžité platby, novoroční oběd premiéra a prezidenta v Lánech a také vzpoura vězeňských dozorců. Nejen o tom jsou dnešní Večerní zprávy očima reportérů Seznamu.

Článek

Zásadní novinka čeká Čechy letos v bankovnictví. Začnou se zavádět takzvané okamžité platby. Peníze se tak převedou z banky do banky během několika vteřin. Využijí toho například zákazníci internetových obchodů nebo opozdilci při odevzdávání daní. Platební převody tak začnou pomalu konkurovat platebním kartám.

Zůstane prezidentských kandidátů devět, nebo budou nakonec jen čtyři? Tuhle otázku řeší Ústavní soud. A experti upozorňují, že kvůli chybám Ministerstva vnitra jsou v ohrožení celé prezidentské volby.

Premiér Andrej Babiš, který s manželkou Monikou poobědval u prezidentského páru v Lánech, se dnes poprvé vyjádřil ke zprávě OLAF. Prý ji nečetl a dodal, že společnost Agrofert podala stížnost k evropskému ombudsmanovi a k Soudnímu dvoru Evropské unie kvůli tomuto vyšetřování.

Jaký bude rok 2018 pro vítěze voleb Andreje Babiše? Největší výzvy, které ho čekají, jsme probírali s kolegou, šéfreportérem Jindřichem Šídlem.

Sto čtyřicet dozorců a strážných plzeňské věznice na Borech žaluje vedení českých věznic. Chtějí tak dosáhnout toho, aby měli proplacené i přestávky na jídlo a odpočinek. Argumentují tím, že si je nemůžou vybrat podle svého uvážení a můžou být navíc kdykoliv z přestávky odvoláni.

Reklama

Doporučované