Hlavní obsah

Jak by měla vypadat výuka v 21. století? Rozhodně ne stejně jako před dekádami

Společnost Edhance má za cíl zmodernizovat výuku na základních školách.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Základní školy mají ve třídách k dispozici chytré tabule. Řada pedagogů ale neví, jak je používat, nebo nemá čas si materiály přímo k této technologii připravit. To se snaží napravit společnost Edhance.

Článek

Vzdělávací startup Edhance navštívil za poslední roky 973 základních škol, tedy téměř čtvrtinu škol v České republice.  „V 80 procentech škol, kam přijedeme, se setkáváme s tím, že jsou tabule nefunkční, učitelé s nimi často neumí pracovat a přiznávají, že mnohdy nemají na tabule co dávat,“ popisuje praxi v českých školách lektorka Edhance Gabriela Divišová.

Cílem společnosti je modernizovat výuku a zaujmout děti ve školních lavicích. Konkurencí papírovým učebnicím a pracovním sešitům jsou totiž chytré mobilní telefony, tablety a počítače. Proto Edhance ve spolupráci s komerčními partnery vyrábí programy na míru interaktivním tabulím. Spolupracuje přitom s odborníky i samotnými pedagogy. Programy jsou potom pro školní instituce zdarma. Pracovníci společnosti školy navštěvují, praktikují ukázkové hodiny a pedagogy učí s technologiemi a softwarem pracovat.

Programy se věnují tématům pro děti od druhé do deváté třídy. Vzdělávací program s největším zásahem na školách je „Nestlé pro zdraví dětí“. Výukové materiály rozšiřují dětem povědomí o vyvážené stravě, pitném režimu, ovoci a zelenině, energii a správné hygieně potravin. Se společností MasterCard také plánuje v září spustit pilotní program výukového materiálu „Peníze pod kontrolou“, který vzniká ve spolupráci s předními českými odborníky. Jeho cílem je vzdělat studenty na druhém stupni atraktivní a zábavnou formou ve finanční gramotnosti. Edhance také chystá program věnovaný tématu výběru povolání, informační a mediální gramotnosti.

Celý pořad Rodinka sledujte každý všední den od 9:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit, poradí praktický návod.

Reklama

Související témata:

Doporučované

Hlavní zprávy