Hlavní obsah

Jak by vypadala zkáza Bílého domu? Severní Korea ukázala video simulovaného útoku

Severní Korea uveřejnila propagandistické video s útokem na USA.

 

Reklama

Severní Korea ukázala světu, čeho je schopna se svým vojenským arzenálem. Demonstruje to v simulovaném útoku na americké letadlové lodě, Bílý dům a sídlo amerického Kongresu. Nejedná se přitom o první takové video Severní Koreje.

Článek

Severní Korea zveřejnila propagandistické video, ve kterém simuluje raketový útok na Spojené státy americké. A to krátce poté, co USA vyslaly do oblasti Korejského poloostrova část svého námořnictva.

Ve videu jsou za doprovodu dramatické hudby americké letadlové lodě podrobeny ostré palbě. Nechybí ani titulky, z nichž jeden v překladu říká: „Ukážeme vám, čeho je schopna silná země, nukleární velmoc.”

Severní Korea je známa svou propagandou, v poslední době ji směřuje především proti Spojeným státům. Před nedávnem KLDR uveřejnila jiné video, kde ukazuje odpalování raket přes Tichý oceán. Následují snímky amerických měst v plamenech. Video končí jaderným útokem na Washington D.C. a záběrem hořící americké vlajky, překrývající obrázek hřbitova.

A podobné je i nově zveřejěné video. Dvě a půl minuty dlouhá simulace končí fotografií Kapitolu - sídla amerických zákonodárců - jakožto hlavního cíle severokorejského potenciálního útoku.

Na celé video se podívejte nahoře nad článkem. Obsahuje i původní hudbu, kterou Severokorejci pro bitevní snímek vybrali.

Reklama

Doporučované