Hlavní obsah

Jak chutná škorpion? Američtí a jihokorejští vojáci se v Thajsku učili, jak přežít v džungli

Thajští mariňáci učili americké a jihokorejské vojáky, jak přežít v džungli.Video: Lukáš Marek, AP

 

Reklama

V rámci mezinárodního cvičení s názvem Zlatá kobra, učili thajští mariňáci americké a jihokorejské vojáky, jak přežít v džungli.

Článek

Thajští mariňáci trénovali jihokorejské a americké vojáky pro přežití v džungli. Akce byla součástí největšího multinacionálního cvičení v Asii s názvem Zlatá kobra.

Cvičení se koná každoročně od roku 2000. Vojáci se učili, jak najít v džungli zdroj pitné vody a obstarat si základní potravu. Vyzkoušeli si například, jaké to je, sníst škorpiona, pavouka nebo se napít krve z kobry.

„Vědět, kde najít vodu, je pro přežití nejdůležitější schopností. Pokud vodu nezískáme z řeky, stromů nebo rostlin, musíme se spolehnout na vodu z nás samých - tedy na moč. Pokud už nejde ani to, získáme ji ze zvířat. Můžeme k tomu využít jakýkoliv druh zvířete, jde totiž o přežití. Nikoliv o to, se dobře najíst a napít,“ řekl agentuře Reuters thajský instruktor Pairot Prasarnsai.

Američané se do cvičení zapojili i přesto, že Thajsko na Zlatou kobru pozvalo i armádu sousední Barmy, která čelí obvinění z etnických čistek.

Reklama

Doporučované