Hlavní obsah

Jak číst zprávy z rozvodové války Petry a Jiřího Paroubkových

Jiří Kubík do detailu o zákulisí rozvodu Petry a Jiřího Paroubkových.Video: Lukáš Sál

 

Reklama

Petra Paroubková se svého manžela bojí. A samozřejmě jí jde také o to, udržet životní standard pro sebe i svou dceru, říká reportér Jiří Kubík. Právě on pořídil rozhovor se stále ještě manželkou bývalého premiéra za ČSSD, ve kterém promluvila o tom, že Jiří Paroubek má díky své politické kariéře mnohem víc peněz, než veřejně přiznává. Tedy, že má černé peníze.

Článek

Jiří Paroubek mezitím kontroval tvrzením, že Petra Paroubková odnesla ze společného bankovního sejfu bez jeho vědomí pět milionů korun. Expremiér tvrdí, že on peníze nevybral a prázdný sejf ho překvapil.

Řekl to na tiskové konferenci, kde vysvětloval, proč mu jeho přítel, právník a podnikatel Petr Michek, půjčil 3,5 milionu korun. Šlo o částku v hotovosti, nikoli poukázanou převodem na účet. Transakce podobných sum v hotovosti jsou totiž zpravidla podezřelé a ošetřuje je i zákon, který má ztížit předávání úplatků nebo praní špinavých peněz. V hotovosti lze předávat maximálně částku v hodnotě 10 tisíc eur.

Jiří Kubík, který o rodinné válce Paroubkových a tajemných milionech natočil společně s reportérkou Sabinou Slonkovou už loni pořad Zvláštní vyšetřování, nyní popsal zákulisí rozvodové bitvy. Petra Paroubková mu poskytla rozhovor, kde prohlásila, že její manžel měl nelegální milionové příjmy. A že peníze nechodily přes účet.

„Petra Paroubková působila jako velice vyděšená osoba. Bojí se pomsty,“ popsal Jiří Kubík v rozhovoru v Reportérech Seznamu. „Měla pocit, že Jiří Paroubek za ní posílá šmíráky, kteří ji sledují. Měla ochranku, protože se bála, že kam se hne, má v patách někoho, koho tam poslal Paroubek. O tom je přesvědčená dodnes. Nicméně říká, že za ten rok a půl získala sebevědomí. Otrkala se. A hlavně - sepsala u notáře prohlášení, ve kterém je všechno, co ví. Pokud by se jí něco stalo, pokud by jí někdo chtěl ublížit, tato její svědectví budou zveřejněna.“

Podrobnosti v úvodním videu. Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každé druhé pondělí od 20:30.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reportéři Seznamu (celý pořad): O rozvodové bitvě Petry a Jiřího Paroubkových. O tvářích letošních voleb. A o aféře Dieselgate.Video: Lukáš Sál, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované