Hlavní obsah

Jak dopadne souboj barbera a byznysmena v kleci? Oktagon nabídne vrchol Projektu X

Rozhovor s promotérem Ondřejem NovotnýmVideo: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejbližším galavečerem smíšených bojových umění v podzimní sezoně bude Oktagon 9 v Bratislavě. Promotér Ondřej Novotný láká na semifinále pyramidy i netradiční souboj dvou ne-zápasníků.

Článek

Na československé scéně se ještě do Vánoc uskuteční hned šestice velkých galavečerů smíšených bojových umění. Prvním z nich bude Oktagon s pořadovým číslem 9 v bratislavské aréně Ondreje Nepely 15. září. V rámci něj se mimo semifinále show s názvem Oktagon Výzva uskuteční také peprný souboj dvou mužů, kteří nikdy předtím v kleci nezápasili. Podnikatel Peter Benko se v rámci vyvrcholení „Projektu X” utká s barberem Laky Royalem.

Benko se v listopadu loňského roku rozhodl, že ze svých 140 kilogramů shodí na 93, a pustil se do přípravy pod přísným dozorem trenéra Ilji Škondriče. A o necelý rok později před ním stojí jeho finálová výzva. V kleci bude zápasit proti barberovi Lakymu, který si získal hned po naskočení do show Oktagon řadu diváků na svou stranu. O tom, že ti dva si nic nedarují, vypovídá i incident z červencového galavečeru Oktagon 8, kde při prvním staredownu uštědřil Benko Lakymu facku.

Oktagon 9 ale nebude jen o souboji barbera s podnikatelem. Do svých zápasů nastoupí známá jména československé MMA scény včetně Davida Kozmy, Gábora Borároše či Samuela Krištofiče. A právě první dva jmenovaní se pokusí zvládnout své semifinálové duely, aby se na listopadovém Oktagonu 10 v pražské O2 areně mohli utkat proti sobě ve finále welterové pyramidy. Kozmu čeká maďarský zápasník Mate Kertesz, Borároš se utká s Jaroslavem Poborským.

O podobě v pořadí devátého turnaje organizace Oktagon MMA jsme si povídali s jejím promotérem Ondřejem Novotným. Známý komentátor zápasů UFC se zmínil i o druhé akci, kterou jeho organizace ještě v letošním roce chystá, o Oktagonu 10. Zbylé galavečery má pak na starost konkurenční organizace XFN.

Reklama

Související témata:

Doporučované