Hlavní obsah

Jak je to s kamarádstvím mezi tenistkami? Mohlo by to být horší, říká Sestini Hlaváčková

Rozhovor s tenistkou Andreou Sestini Hlaváčkovou.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková se po brzkém vyřazení na Wimbledonu na pár dní vrátila do Česka. S deblovou parťačkou Barborou Strýcovou se nyní připravují na zbytek sezony na tvrdém povrchu.

Článek

Pro většinu tenistů, snad vyjma Rafaela Nadala, je anglická tráva v All England Clubu srdeční záležitostí. Ze všech čtyř grandslamů má právě londýnský Wimbledon největší tradici a prestiž v tenisovém světě.

A od českých tenistek se před letošním ročníkem očekávaly velké věci. Ve dvouhře sice zklamaly, poslední z nich Karolína Plíšková skončila ve čtvrtém kole. Zraky českých tenisových fanoušků se tak soustředily na čtyřhru. V první světové padesátce žebříčku deblistek má Česká republika hned sedm hráček. A všechny mají vysoké ambice.

Wimbledon byl po French Open dalším velkým turnajem relativně nově složeného páru Andrea Sestini Hlaváčková - Barbora Strýcová, který si klade ty nejvyšší cíle. Andrea, jež je dvojnásobnou grandslamovou šampionkou ve čtyřhře a vítězkou US Open v mixu, by chtěla pomoct rodačce ze stejného města, z Plzně, také konečně ovládnout nějaký grandslam. Před začátkem byla česká dvojice druhou nasazenou v turnaji, Hlaváčková byla navíc ve skupince tenistek, které mohly v případě úspěchu na Wimbledonu pomýšlet na obsazení deblového trůnu.

Po dvou snadných výhrách ale přišlo třetí kolo a drama v podobě souboje se známým tenisovým párem „Bucie”, tedy Bethanie Matteková-Sandsová a Lucie Šafářová. Český pár ovládl první set poměrem 6:2, v tom druhém sice prohrával už 1:5, ale nakonec dokázal dotáhnout sadu do tiebreaku. V něm měly rodačky z Plzně dokonce dva mečboly, ani jeden nevyužily a ve třetí sadě pak zápas ztratily.

„Taková prohra od tak kvalitního páru hodně bolí,” svěřila se ve sportovním studiu Seznamu Andrea Sestini Hlaváčková. Porážka od kamarádky ale podle jejích slov nebolí nijak víc. „Mnohem horší je prohrát s někým, koho nemáte rádi,” říká.

Tenisové prostředí, obzvláště mezi ženami, je maximálně konkurenční. Střetávají se tu individuality, kdy každá hráčka chce dosáhnout na hlavní cenu. Kamarádství tedy mezi tenistkami na okruhu není zvykem. „Mohlo by to být ale mnohem horší. Bavíme se spolu, zdravíme se, s řadou holek chodíme na společné obědy, ale osobní věci s nimi neřeším. Moje nejlepší kamarádka není tenistka,” říká vždy usměvavá Sestini Hlaváčková, která se vloni v červenci vdala za bývalého italského tenistu a manažera na okruhu ATP Fabrizia Sestiniho.

Jak fungují námluvy deblových partnerek, proč se českým tenistům nedaří tak jako tenistkám a jsou stejně vysoké odměny na grandslamech pro muže i ženy fér? I na tyto otázky odpovídala Andrea Sestini Hlaváčková ve sportovním studiu Seznamu. Na celý rozhovor se podívejte nahoře ve videu.

Reklama

Související témata:
Andrea Sestini Hlaváčková

Doporučované