Hlavní obsah

Jak jsme došli ke Zdi nářků. Zvládnete to také. Za hodinu z Prahy

Z dílny tvůrců Honest Guide: Zeď nářků, Mrtvé moře i Pásmo Gazy - v našem průvodci vám ukážeme vše, co skrývá historické město Jerusalem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Léto je v plném proudu, cestování se pomalu vrací do normálu - proto jsme i my vyrazili s naší kamerou na výlet. V našem prvním letním speciálu vás zavedeme do Jerusalema. Našli jsme tam plno pozitiv.

Článek

Letět se však ještě do Izraele nedá, proto na náš výlet vyrazíme autem. Cesta z Prahy zabere zhruba hodinu. Jen kousek za Příbramí se totiž nachází venkovská osada Jerusalem. Právě ta je cílem našeho putování.

Auto jsme nechali zaparkované nahoře před osadou - přece jen historické uličky Jerusalema jsou úzké, budeme se raději pohybovat pěšky.

Po stopách Ládi Zibury jsme došli pěšky až do Jerusalema.

Naše první zastávka samozřejmě vede k místní nejpopulárnější památce - Zdi nářků. Na malý papírek jsme dle tradice napsali přání, které jsme do Zdi nářků vložili. Jeho obsah však samozřejmě zůstane tajemstvím. Připomínáme, že ke Zdi nářků můžete přistoupit pouze se symbolickou pokrývkou hlavy. Nebojte, jako kipa výborně poslouží vaše multifunkční rouška.

Vaše rouška je naštěstí multifunkční, poslouží tedy i jako kipa.

Oblíbenou zastávkou pro návštěvníky je také nedaleké Mrtvé moře. To je tak slané, že vás voda bude nadnášet. Skutečný zážitek.

Mnoho lidí se při návštěvě Jerusalema obává o bezpečnost, můžete být však v klidu. Při pohledu přes Negevskou poušť můžete vidět Pásmo Gazy, které je dokonale hlídané izraelskými vojáky. Návštěvník Jerusalema se tedy nemá čeho obávat.

Můžete být v klidu, Jerusalem je dokonale hlídaný, o vaši bezpečnost je postaráno.

Říká se, že každý kámen v Jerusalemě má svoji historii. To při vaší návštěvě skutečně ucítíte. I proto doporučujeme na návštěvu alespoň 4 dny, abyste vše stihli.

Pusťte si naše video v úvodu článku, kde vám ukážeme mnohem víc - jaký se nám podařilo najít hummus, jaké kulturní akce můžete v Jerusalemě navštívit,nebo jak místní řežou (nebo spíš obřezávají?) zatáčky.

Video je součástí letního cestovatelského speciálu Seznamu. Chcete více tipů na zajímavé výlety? Klikněte sem.

Reklama

Doporučované