Hlavní obsah

Jak klima ovlivní cenu masa, trénink Spartan Race i oblíbené cukrovinky

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu (13. 9. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Rána na Seznamu 13. 9. 2019

00:05 – Zprávy

07:25 – Většina lidí konzumuje maso denně nebo téměř denně a někteří si život bez něj nedokážou ani představit. V poslední době se začíná mluvit o významných ekologických dopadech spojených s velkochovy domácích zvířat a některé země uvažují o zvýšení DPH na maso. Jaké by to mělo dopady na nás všechny? To nám řekl doktor Radim Kotrba z Výzkumného ústavu živočišné výroby. Ten si sám chová vlastní zvířata a snaží se žít v souladu s přírodou.

„Snažíme se mít naše záhumenkaření v úzkém vztahu s přírodními cykly. Máme tam stromy, pod kterými se pase dobytek, takže kromě sena už tam nemusí být žádné další vstupy,“ vysvětlil.

12:50 – Radek Hrdina trénuje na Spartan Race

16:49 – Co píší weby Seznamu

19:49 – V tričku Greenpeace a v nové životní roli. Píšu hru o Čapkovi, říká herec Petr Vacek. Podívejte se na rozhovor, který vedl Ján Bavala.

29:55 – Zprávy

44:08 – Infoservis: Jaké cukrovinky jsou v Česku hit

59:50 – Zprávy

01:05:15 – Existuje mnoho sportů, při kterých si odpočinete a zároveň tělo i mysl posílíte. Představili jsme akro jógu, která spojuje prvky klasické jógy s akrobacií a thajskou masáží. Víc Seznamu řekla lektorka akro jógy Daniela Dušková.

„Akro jóga je kombinací jógy, akrobacie a terapie,“ vysvětlila Daniela. Dodala, že terapie může být právě thajská masáž, nebo protahování v páru.

01:18:00 – Ticho prý léčí, jenže dnes už je to skoro luxus. Hluk ohrožuje už kojence v inkubátorech. To řekl neurofyziolog Josef Syka. A naším tématem byl právě všudypřítomný a neustálý hluk. Už před léty lékaři dokázali, že nepřetržitý hluk například z dopravy, významně zvyšuje stresový hormon u lidí i u zvířat a to není jediný negativní dopad na organismus.

„Hluk ohrožuje i novorozence v inkubátorech,” vysvětlil doktor Syka.

01:52:20 – V Malešickém parku v Praze bude zítra pořádný šrumec. Po dvacáté se vyběhne pro Paraple. O programu i hvězdných hostech jsme si telefonicky povídali s ředitelem Centra Paraple Davidem Lukešem.

„Každý rok se snažíme, aby byl běh něčím výjimečný. Letos jsme slovo běh přeškrtli a napsali přes to jízda, aby bylo jasné, že se nebude jen běhat,“ prozradil David Lukeš.

Reklama

Související témata:
Ticho

Doporučované