Hlavní obsah

Jak lékařské zprávy ovlivní vyšetřování kauzy Čapí hnízdo

Reportéři Seznamu: S Radkem Nohlem o vývoji kauzy Čapí hnízdo. Dva obvinění se chtějí vyhnout trestnímu stíhání.Video: Sabina Slonková

 

Reklama

Známá reportérka Sabina Slonková za kulisami velkých případů, kterým se věnovala redakce Seznam Zprávy.

Článek

Vyšetřování případu dotace pro farmu Čapí hnízdo se policistům zkomplikovalo. Trestnímu stíhání se podle zjištění Seznamu z minulého týdne chtějí vyhnout dva z devíti dosud obviněných. Jako důvod uvádějí svůj zdravotní stav, jenž jim prý neumožňuje trestní stíhání absolvovat. Lékařské zprávy založené v policejním spise uvádějí, že jsou nemocní.

Policie i státní zastupitelství odmítají k případu jakýkoli komentář s tím, že zdravotní stav těchto osob - podle poznatků redakce dospělých dětí premiéra Andreje Babiše - nebyl přezkoumán. Vedle nich je v kauze obviněn sám Babiš a jeho pravá ruka, šéf poslaneckého klubu hnutí ANO, Jaroslav Faltýnek.

Co přesně autor článku Radek Nohl zjistil? A jak to může celé vyšetřování dotační aféry ovlivnit? Podrobnosti v rozhovoru redaktora Seznamu se známou novinářkou Sabinou Slonkovou v úvodním videu.

Interview je součástí pořadu Reportéři Seznamu. Celý díl si můžete pustit pod článkem.

Reportéři Seznamu: Sabina Slonková se vyptává na detaily příběhů, kterým se věnovala redakce Seznam Zprávy. Tentokrát o pádu náměstka tajné služby, novinkách v kauze Čapí hnízdo a o spekulantech s byty.Video: Sabina Slonková

Reklama

Doporučované