Hlavní obsah

Jak na Harvard? Zkuste to přes squash, radí český šampion Koukal

I díky squashi se dá dostat na elitní univerzitu, říká nejlepší český squashista všech dob Jan Koukal.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Osmnáctinásobný mistr republiky ve squashi Jan Koukal se chystá na své první mistrovství světa veteránů.

Článek

Poprvé po letech se dlouholetý český šampion ve squashi Jan Koukal nevešel do nominace české reprezentace na světový šampionát družstev.

A poněkud ho překvapilo, že mu rozhodnutí omladit tým nesdělil nikdo z asociace, vše se dozvěděl víceméně náhodou od kamaráda.

„Myslím, že bych tam tým neoslabil,” podotýká osmnáctinásobný mistr republiky, ale nedělá si z toho vrásky. Letos mu bude 35 let. A tak si prvně zahraje alespoň na světovém šampionátu veteránů.

„Doufám tedy, že tam nebude hrát švagr Greg, ten by mi to na turnaji asi ztížil. Ale pokud vím, nemá to v plánu,” usmívá se Koukal.

Jeho sestra Veronika je totiž provdaná za francouzského Gregory Gaultiera, člena světové squashové špičky.

Squash každopádně může Jan Koukal jen doporučit. Poukazuje na fakt, že právě prostřednictvím tohoto sportu lze nyní v Americe získat špičkové vzdělání.

„Squashoví hráči mohou získat stipendium na top univerzitách jako jsou Princeton, Yale nebo Harvard,” zdůrazňuje Koukal, který v USA sám studoval na Trinity College.

Nyní, když jeho aktivní squashová kariéra pomalu končí, rozvíjí se výrazněji jiná jeho aktivita. Jako manažer zastupuje hned několik špičkových českých sportovců, včetně olympijského medailisty v kanoistice Josefa Dostála.

Jaká další známá jména najdeme v jeho stáji? Nejen to se dozvíte ve videu nad textem.

Reklama

Související témata:
Squash

Doporučované