Hlavní obsah

Jak na zdravý pohyb nejen po zranění? Podívejte se na ukázku správné rozcvičky

Rozhovor s profesionálním běžcem Michalem Dobiášem a zdravý trénink s kondičním a rekondičním specialistou Markem Mandelbaumem.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Michal Dobiáš a Marek Mandelbaum – odoborníci na sport. První poradí s tím, jak začít běhat, druhý pomůže s rekondicí po zranění kolene. Oba také radí, jak obecně na zdravý pohyb.

Článek

„Nejdůležitější je vybrat správné boty. To může být téma jednoduché, ale i komplikované,” radí profesionální běžec Michal Dobiáš. Záleží přitom nejen na člověku a jeho noze, ale také na plánovaném typu běhu a terénu. A věčné dilema běžců: Napít se před během, nosit láhev s vodou s sebou nebo doplnit tekutiny až po sportovním výkonu? Na to vše odpovídá Michal Dobiáš v úvodním videu.

Navštívili jsme i Marka Mandelbauma. Ten pomáhá profesionálním i ametérským sportovcům především po zranění kolene. Ve spolupráci s doktory i fyzioterapeuty zjistí příčinu problému v koleni a následně věnuje klientovi čas a péči pro návrat ke sportu a do běžného života. V úvodním videu najdete ukázku zdravého tréninku, který můžete praktikovat doma.

A Radek Hrdina tentokrát navštívil Ondřeje Benše, sochaře, který tvoří z ledu.

Česko vstává s Radkem Hrdinou a „ledovým sochařem”.Video: Kamila Bejlková, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované