Hlavní obsah

Jak nenaletět v autobazaru, firemní i rodinné finance a šance fotbalové Slavie

Ranní vysílání Televize Seznam Ráno na Seznamu (16. 9. 2019)Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Ranní vysílání Televize Seznam.

Článek

Programové tipy Rána na Seznamu 16. 9. 2019

00:10 – Zprávy

06:30 – Bazarová auta jsou v Česku stále na špici v počtu prodaných vozů. Zájem o ně je značný kvůli ceně, která je o mnoho nižší než u nových aut, která by si mnoho lidí nemohlo dovolit. Jaká je ale jejich kvalita a jak jsou na tom s poctivostí naše autobazary? I na to mimo jiné odpovíme s Petrem Přikrylem, předsedou Asociace prodejců použitých aut. Podle něj je zhruba 35–40 % aut z druhé ruky, které jsou dovezeny ze zahraničí, se stočeným tachometrem.

11:40 – Radek Hrdina živě: Fata Morgana a výstava s názvem Smrtonosná past. Masožravé rostliny rostou často v místech, kde není dostatek živin. Masožravost jim umožňuje získávat živiny navíc, takže mohou konkurovat okolním rostlinám.

17:00 – Co píší weby Seznamu

19:45 – V Česku začaly zápisy dětí do různých zájmových kroužků. Největší zájem je tradičně o různé sporty, tvůrčí dílny ale i o základní umělecké školy. Tam tradičně vede zpěv, hra na kytaru, ale zájem je i o hru na klavír. Pokud jste se ještě nerozhodli čemu se vaše děti budou ve volném čase věnovat, zajeďte se podívat na zámek do Litně, kde se koná multižánrový Festival Jarmily Novotné. Víc si řekneme s Ivanou Leidlovou, zakladatelkou a ředitelkou festivalu a s Ivem Kahánkem, klavíristou a lektorem.

30:00 – Zprávy

35:00 – Infoservis: Bazarové vozy – jak při koupi nenaletět? Předseda Asociace prodejců použitých aut Petr Přikryl doporučuje kontrolovat VIN kód: „Je to rodné číslo, u toho automobilu se z něj dá vyčíst celá řada informací na internetu.“ Dá se třeba zjistit, jestli se skutečně jedná o dané vozidlo, některé aplikace nabízejí i pohled na jeho výbavu.

46:40 – Živě ze skleníku Fata Morgana. Které masožravky si pořídit do bytu? Některé vám pomůžou třeba chytat octomilky.

50:15 – Jak poznat, že má dítě hudební talent? Podle klavíristy Iva Kahánka jsou hudební vlohy vidět už od brzkého věku. „Podle nejnovějších vědeckých průzkumů by se s cílenou hudební výchovou mohlo začít už od druhého až čtvrtého věku,“ říká klavírista. Na festivalu své schopnosti propojí jak profíci, tak studenti, kteří chtějí své schopnosti rozvíjet.

01:00:00 – Zprávy

01:05:50 – Slavia se po dvanácti letech vrací do prestižní Ligy mistrů. Los ji přiřadil do skupiny F, kde se postupně utká s Barcelonou, Dortmundem a Interem Milan. A s posledně jmenovaným se Slavia ve středu se utká na stadionu San Siro. Jaké jsou šance Slavie na úspěch v Lize mistrů a obstojí nová obrana před slavnými velkokluby? Nejen o tom si budeme povídat s naším fotbalový expertem Luďkem Mádlem.

01:16:45 – Každá desátá firma hledá své zaměstnance mezi absolventy, nízká nezaměstnanost ale nutí vedle velkých korporací i menší a střední firmy spolupracovat se školami. Podle průzkumu ČSOB je to až 10 procent firem.

01:30:00 – Zprávy

011:40:25 – Jiří Korn a zákulisní přípravy na jubilejní koncert

01:50:45 – Vývoj cen na českém realitním trhu

Reklama

Doporučované