Hlavní obsah

Jak poznat lichváře? Úrok není jediný parametr, říká šéf Home Creditu

Byznys index se šéfem Home Creditu Luďkem Jírů.Video: Petr Novotný, Seznam Zprávy

 

Reklama

Půjčování peněz již zdaleka není byznys, který je opanován bankami. Aktuální díl Byznys indexu se podívá pod pokličku spotřebitelských půjček a dalších forem dluhového financování domácností, a to jak v Česku, tak na rozvíjejících se trzích.

Článek

Společnosti Home Credit, která je klíčovou součástí impéria PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, se mimořádně daří, když v minulém roce vykázala čistý zisk ve výši 10,9 miliardy korun. Především díky úspěchům v Číně, kde je třetím největším hráčem, a také v Rusku, které je i přes sankce již několik let zpátky v černých číslech. Dobré výsledky hlásí i na domácím trhu. Na druhou stranu není všechno jen růžové. Společnost musela letos vzdát svůj záměr na spojení své české a slovenské divize se společností Air Bank a Monetou Money Bank. Více nám v rozhovoru prozradil generální ředitel Home Creditu pro Česko a Slovensko Luďek Jírů.

V pořadu se také podíváme, čím chce švédský výrobce automobilů Volvo Cars vybavit novou generaci aut, a nebude chybět ani další díl naší manažerské štafety, ve které se tentokrát ptá zakladatel startupového inkubátoru Creative Dock Martin Pejša Jiřího Feista, stratéga Energetického a průmyslového holdingu Daniela Křetínského, a úplný závěr nabídne investiční rady Jana Maňáka, matadora kapitálových trhů z BNP Paribas Asset Management.

Pořad Byznys

Pořad Byznys sledujte každý všední den na Televizi Seznam ve 14 hodin a v reprízách v 18:15 a ve 22:30.

Reklama

Související témata:

Doporučované