Hlavní obsah

Jak se dostat na party v době covidu? Heslo, hotovost, tajná adresa

Foto: Seznam Zprávy

Každých deset minut pro vás někdo přijde, stačí říct heslo.

Reklama

Pokud uvidíte policii, jděte pryč a předstírejte, že jste se ztratili cestou z Karlova mostu. Hlavně neříkejte taxikáři přesnou adresu. Tak zněly pokyny organizátorů víkendových večírků.

Článek

Policie v noci ukončila nelegální party v centru Prahy. Ke stovce převážně zahraničních účastníků se příslušníci museli dobývat beranidlem přes dvoje zamčené dveře. Nešlo však o nahodilou akci. Organizátoři svolávali zakázané večírky přes sociální síť Instagram a s určitou mírou utajení.

Foto: Seznam Zprávy

Pozvánka na sobotní večírek.

„Kdy chcete jít pařit? V pátek? V sobotu? Nebo oba dny?“

Aby si člověk mohl z této velkorysé nabídky vybrat, musel nejdříve na sociální síti Instagram zkontaktovat účet s názvem „Password Prague“, tedy „Heslo Praha“. Tím zřejmě proběhla zběžná kontrola, zda zájemce o party není policista. Účastníci se totiž rekrutovali zejména ze zahraničních turistů, a tomu také odpovídaly jejich účty na sociální síti.

„Dobře, děkujeme! Napiště nám, prosím, vaše jméno a příjmení, abychom vás mohli dát na seznam hostů se slevou 100 korun,“ zní odpověď.

+1

Prvních 50 účastníků mělo dostat padesátiprocentní slevu na party, které se konaly o tomto víkendu. Zájemci o sobotní povyražení už však budou mít pravděpodobně smůlu, tedy pokud organizátoři akci nezopakují v jiném klubu i přes zásah v Anenské ulici.

„DŮLEŽITÁ POZNÁMKA: Dorazte nejpozději ve 22:30, abyste se dovnitř dostali včas. Po 23:00 zaplatíte 200 korun a po 0:00 300 korun. Klub otevírá ve 22:00! Děkujeme!“

Tak zněly pokyny organizátorů. Potom už přicházejí přesné informace o celé akci a především návod, jak se dostat dovnitř.

- Party: 22:00-4:00

- Vstup: 22:00-1:30

- Vstup se slevou: 22:00-23:00

- Cena: 200 Kč do 0:00 a 300 Kč po 0:00

- Páteční heslo: Where is Jonas? (Kde je Jonáš?)

- Sobotní heslo: Where is Malone? (Kde je Malone?)

- Adresa pro Taxi / Bolt / Uber: Anenské náměstí

- Místo party: Anenská 9 (prosíme, neříkejte taxikáři tuto adresu)

- Někdo projde kolem Anenské 9 každých deset minut, prostě mu řekněte heslo

Foto: Seznam Zprávy

Pozvánka na páteční večírek, na který se dostavila policie.

Organizátoři tajné veselice přidali i několik dalších pokynů k lepšímu utajení. Scházejte se ve skupinkách nejvíce po čtyřech, přiveďte tak jednoho až dva kamarády, buďte diskrétní a tišší. Nekřičte na ulici!

„Pokud uvidíte policii, prostě odejděte, předstírejte, že jdete domů z Karlova mostu a ztratili jste se. Buďte bez obav! Nikdy nezmiňujte tuto party nebo soukromou událost,“ zněly pokyny organizátorů.

Policie v noci v Anenské ulici zadržela 102 cizinců a 17 Čechů. „Mezi nimi bylo osm osob, u kterých se domníváme, že se jednalo o organizátory akce a ti skončili na policejní služebně, aby situaci vysvětlili. Okolnostmi případu se zabýváme a je předpoklad, že věc bude řešena oznámením správnímu orgánu,“ oznámil policejní mluvčí Jan Daněk.

Restaurace, hudební i taneční kluby a další podobná zařízení musejí mít z nařízení vlády zavřeno, a to v rámci opatření proti šíření koronaviru. Restaurace mohou provozovat výdejní okénka, ovšem jen do 23:00, kdy také začíná platit zákaz vycházení. Lidé se také nesmějí sdružovat ve větším počtu, platí i povinnost nosit roušku ve vnitřních prostorách.

Reklama

Související témata:

Doporučované