Hlavní obsah

Jak se spolupracuje s Madonnou nebo Rihannou? Hlavně nezdržovat, říká Yemi A.D.

Yemi: V Česku je oblíbený rasistický humor, ale neberu to jako něco negativního.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

V Americe ani já nemůžu říct slovo černoch, přitom jsem byl zvyklý dělat si sám ze sebe srandu. Tam jsem s tím byl za blbce, popisuje úspěšný choreograf a producent.

Článek

„Když jsem šel domlouvat spolupráci s Kanye Westem, nevěděl jsem pořádně, kdo to je. Tak jsem byl přidrzlý. Možná i díky tomu nám to dobře fungovalo. Pak jsem viděl, že Kanye klidně nechá čekat dvě hodiny Lady Gaga, než ji pustí na zkoušku, a došlo mi, jaká je hvězda,“ vypráví ve Výzvě tanečník, choreograf, producent či režisér Yemi A.D.

Začínal jako 18letý mladíček v „novácké“ hitparádě ESO. Prošel třeba muzikálem Monte Christo a nedávno se na obrazovky vrátil v úspěšné show Tvoje tvář má známý hlas. Přestože uspěl v Americe a o spolupráci s ním stála třeba Madonna, zůstává v Česku a za prací do Los Angeles jen dojíždí.

„Amerika je příliš neupřímná. Tady je mi líp,“ tvrdí muž, který bude tento týden hvězdou konference Pride Business Forum, kde firmy sdílejí své zkušenosti s rovným přístupem k LGBT zaměstnancům.

Sám Yemi si kdysi prošel šikanou kvůli své orientaci. Případ nakonec řešila tehdejší šéfka Novy Libuše Šmuclerová.

Zlepšuje se přístup české společnosti k LGBT komunitě? Měl by stát povolit stejnopohlavním párům manželství a adopci? V čem dělají české hvězdy showbyznysu chybu, a nedokážou proto prorazit v zahraničí? Podívejte se nahoře ve videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

Reklama

Doporučované