Hlavní obsah

Jak se stínují politici, když dělají kampaň

Reportéři Seznamu: S editory Broňkem Pavlíkem a Karlem Dlabačem a redaktorem Alešem Černým o sledovačkách. Co na sebe prozradili politici během kampaně?Video: Simona Holecová, Broněk Pavlík

 

Reklama

Známá reportérka Sabina Slonková za kulisami velkých případů, kterým se věnovala redakce Seznam Zprávy.

Článek

Byl to jeden z velkých projektů Seznamu před volbami. Reportéři se pověsili na lídry politických stran a stínovali je během kampaně. Tedy: bez větších zásahů či zpravodajských vstupů divákům ukazovali, jak se politici chovají, když se ocitnou mezi svými voliči na mítincích. A co se děje poté, když nastoupí do aut a vyrazí zpátky domů.

Nejvíc prostoru dostali Andrej Babiš a Lubomír Zaorálek, tedy lídři ANO a ČSSD. Předvolební průzkumy naznačovaly, že právě mezi nimi se odehraje rozhodující souboj o vítěze voleb. Jak už dnes víme, sociální demokraté skončili hluboko v poli poražených. Voliči je zařadili až na šestou příčku - za ANO, ODS, Piráty, SPD a komunisty.

Co reportéři během sledování politiků v akci zjistili? Nebála se redakce, že bude dělat zadarmo propagaci Babišovi a spol.? A podařilo se novinářům přinést syrový obraz toho, jak to v kampani chodí, jak původně zamýšleli?

Slavná reportérka Sabina Slonková vyzpovídala editory Broňka Pavlíka a Karla Dlabače a redaktora Aleše Černého, unikátní vhled do novinářské práce nabízíme v úvodním videu.

Celý pořad Reportéři Seznamu si můžete pustit zde:

Reportéři Seznamu: Jak se pátralo po nemocničních bonusech a jak se sledovali politici během kampaně.Video: Simona Holecová, Broněk Pavlík

Reklama

Doporučované