Hlavní obsah

Jak se vyhnout kolonám? Vyzkoušeli jsme novou aplikaci pro řidiče

Jaroslav Gavenda testoval aplikaci pro řidiče.

 

Reklama

Reportér Seznamu Jaroslav Gavenda se vydal z Prahy do Českých Budějovic. Během cesty používal aplikaci Ředitelství silnic a dálnic, která ho měla upozornit na problémy během cesty. Jak aplikace funguje v praxi? A opravdu vyvede řidiče z kolon? Vyzkoušeli jsme živě.

Článek

Aplikace má několik funkcí. Řidič se může podívat na aktuální dopravní situaci v České republice, zjistit, kde jsou kolony, uzavírky, zúžení nebo práce na silnici. Prostřednictvím aplikace se člověk podívá i na jednotlivé úseky na českých dálnicích prostřednictvím kamer. Aplikace je propojená s GPS, takže určí polohu, kde se řidič aktuálně nachází.

Každý řidič si navíc může vyhledat trasu a zjistit předem, jaké ho čekají komplikace. Jestli opravdu zařízení pomáhá, na to se podívejte ve videu nahoře.

Přes léto na řidiče čeká hned několik komplikací na silnicích. A to hlavně na dálnici D1, kde budou dělníci přes léto pracovat na brněnské části komunikace. Celkově se za tento rok opravuje 600 kilometrů nových úseků dálnic, silnic I. třídy je ve výstavbě 230 kilometrů.

Reklama

Doporučované