Hlavní obsah

Jak to vypadá, když se děti vrátí do pravěku? A jaké chyby jsou ve filmu Jurský park?

V pražském Triloparku si děti mohou sáhnout na stoličku mamuta i odlít trilobita.Video: Zuzana Hodková

 

Reklama

Pravidelný pořad pro mámy od mámy. V něm deník 17měsíční holčičky a tip na jeden výlet, kam můžete vyrazit i za špatného počasí.

Článek

Většina malých kluků a část malých holek miluje dinosaury. Tak se s nimi vraťte do pravěku. Kde? V pražských Nuslích.

Trilopark je interaktivní muzeum pravěku, které ocení i ti nejmenší. Většinu exponátů si totiž mohou vyzkoušet, osahat a zahrají si na paleontology.

Děti se tu dozvědí, že ptáci se vyvinuli z malých masožravých dinosaurů, obtěžkají si zub mamuta, trilobita nebo zub dinosaura. Vidí mamuta, jeskynního lva nebo šavlozubého tygra ve skutečné velikosti. Jejich průvodce je navíc bere jako skutečné partnery a oslovuje je „kolego”, což zejména malí kluci, kteří chtějí být velcí, ocení.

Součástí prohlídky jsou i takzvané dílny – v nich si děti mohou vyzkoušet odlít lebku dinosaura či model trilobita. Zkusit si práci s preparační jehlou nebo odhrabat a očistit velikou – třímetrovou dinosauří kostru z písku.

Za triloparkem stojí paleomodelář Radek Labuťa a paleontolog Ladislav Zedník. Svým výkladem zaujmou nejenom děti, ale i dospělé. Třeba tím, že upozorňují na chyby, které jsou ve filmu Jurský park. Filmový velociraptor byl totiž ve skutečnosti spíš deinonychus a scéna se zakousnutým tyranosaurem by v pravěku byla absolutně nemožná.

Máte tip, kde co podniknout s dětmi? Dejte mi vědět na Instagramu @mamablog_eda.tob.

Reklama

Doporučované