Hlavní obsah

Jak to vypadá, když se parodují sami zpěváci jako Farna nebo Baumaxa

Satirická kapela Duo Modřanka s hvězdnými hosty.Video: Mikuláš Pejcha, Seznam Zprávy

 

Reklama

Klišé zábavových kapel si na paškál vzali aktéři pořadu Kumšt v jednom ze svých dílů. Na výjimečný koncert si přizvali známá hudební jména a předvedli, jak by jejich hudba vypadala jako „šlágr”.

Článek

Každý hudební styl má svá klišé. V pořadu Kumšt si z toho utahují Matěj Belko a Petr Šťastný. V jednom z dílů se věnovali fenoménu zábavových kapel hrajících pouze s klávesami a automatickými doprovody. To jim ale nestačilo, na paškál si proto vzali písně známých českých zpěváků, třeba Ewy Farne nebo Xaviera Baumaxy. Přizvali je na koncert a společně jejich písně v kýčovitém stylu zahráli.

„Duo Modřanka je duo, které vzniklo v jednom z dílů pořadu Kumšt a v podstatě jsme vytvořili fiktivní kapelu z hráčů na samohrajku,” přibližuje profesionální hudebník Matěj Belko. Ten stojí za pořadem Kumšt.

„Samohrajka je věc, kterou tady vidíte. Vypadá v podstatě jako klavír, ale nemá to s ním nic moc společného. Je to věc, kde si můžete nastavit veškeré doprovody, zmáčknete to a ono to hraje samo,” popisuje další tvář pořadu Petr Šťastný.

Hudebníky z Kumštu na své páté narozeniny pozval časopis Frontman pro profesionální hudebníky. Podle slov šéfredaktora Zdeňka Neusara tím chtěli připomenout, že tvorba hudby by měla být především zábava a že by se lidé neměli brát moc vážně.

Možná si kladete otázku, proč do toho hvězdná jména české scény šla. Jeden z pohledů nabídl zpěvák z kapely Hentai Corporation.

„Miluju na klucích, jak jsou krásně hudebně vzdělaní a rozeberou si ty naše věci. Ty harmonie jsou prostě trapné a oni z toho udělají totální bomby. A už jsme se domluvili, že když to tu spolu vydržíme do sedmi do rána, tak jdeme do Kinských a natočíme klip na mobil do Šlágru,” naráží na známý pořad hudby nevalné kvality Radek Škarohlíd.

O humor ani hudební srandu nebyla večer nouze. Více o tom, jak tančila Ewa Farna nebo jak zpívala Klára Vytisková se dozvíte v úvodním videu.

Pořad Slavní sledujte každý všední den v 10:30 a v 18:45 v celoplošné Televizi Seznam.

Reklama

Doporučované