Hlavní obsah

Jak vypadá jeden den na humanitární misi v Etiopii. Jak se mění „měsíční“ krajina

Záhady Josefa Klímy: Jeden den na humanitární misi v Etiopii.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jan Svitálek z organizace Člověk v tísni se pro pořad Záhady Josefa Klímy pokusil zdokumentovat, jak vypadá takový běžný den na humanitární misi.

Článek

Etiopie patří i přes svůj značný ekonomický růst k nejchudším zemím světa, životní úroveň obyvatelstva je velice nízká. Země závislá na zemědělství se potýká s vysokou mírou negramotnosti, nezaměstnanosti ve městech, nedostatečnou infrastrukturou, špatným přístupem k pitné vodě i opakovanými suchy. Člověk v tísni působí v Etiopii od roku 2003. Na místě pro něj pracuje přes 100 převážně místních zaměstnanců a zaměstnankyň.

Člověk v tísni se v Etiopii zaměřuje jak na akutní pomoc oblastem zasaženým ničivým suchem nebo povodněmi, tak na dlouhodobé rozvojové projekty, jakými jsou stavba škol a školení budoucích učitelů, zajišťování přístupu k pitné vodě, zlepšování výživy těhotných žen a malých dětí, podpora místních zemědělců nebo zalesňování či protierozní opatření.

Podívejte se, jak vypadá takový den na humanitární misi očima Jana Svitálka, pracovníka společnosti.

Reportáž je součástí pořadu Záhady Josefa Klímy, který můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 20:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované