Hlavní obsah

Takhle vypadá Oválná pracovna bez nábytku a bez Trumpa

Západní křídlo Bílého domu prochází rekonstrukcíVideo: Reuters

 

Reklama

Zatímco je prezident USA Donald Trump na dovolené v New Jersey v golfovém resortu, jeho kancelář a celé západní křídlo Bílého domu prochází rekonstrukcí.

Článek

Jen hodinu poté, co Air Force One minulý pátek odstartoval směr Bedminster ve státě New Jersey, zaplavili západní křídlo Bílého domu dělníci. Začala tak renovace kanceláří prezidentského úřadu v Bílém domě. Trump má na dovolené ve svém golfovém resortu strávit sedmnáct dní. Do jeho návratu mají být opravy hotové.

Vystěhovaná je i Trumpova kancelář, tzv. Oválná pracovna. (Podívejte se ve videu, jak vypadá bez nábytku.) Tato místnost se čtyřmi dveřmi byla vybudovaná v roce 1909.

Foto: Profimedia.cz

Oválná pracovna před rekonstrukcí.

Rekonstrukční práce schválil už bývalý prezident Barack Obama. Zahrnují například opravu vytápěcího, větracího nebo klimatizačního systému nebo modernizaci jídelny, venkovních prostor a IT systému v budovách.

Renovace podle CNN přinese nově také ochranu proti hmyzu. S ním se zaměstnanci potýkali dlouhé roky. Video s Obamou, který zabíjí mouchu v Bílém domě, se před lety stalo hitem internetu.

Reklama

Doporučované