Hlavní obsah

Ani sebeblbější hudba dobrý film nezkazí, říká hvězda filmu Šeptej Jan P. Muchow

Náš úspěch v Británii byl neuvěřitelný. Pak jsme se ale rozpadli, říká Muchow o legendární kapele EOST.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Se svým novým projektem The Antagonists plní koncertní sály a hraje na filmovou nostalgii českých diváků. Jaký je recept Jana P. Muchowa na píseň, která se lidem vryje pod kůži?

Článek

Jako producent stvořil řadu hvězd současné české pop music, jeho hudba zní ve více než 30 českých filmech a skladba Lucky Boy ze snímku Samotáři se stala součástí popkultury.

„Vzniklo to za pár minut, natočil jsem to v paneláku na Jižáku (pražské sídliště Jižní Město, pozn. red.). Křehkost té skladby už nikdy nebyla silnější, ani s kapelou,” říká k písni Lucky Boy.

A jak vzpomíná na své první setkání s filmovou hudbou? „Poprvé jsem dostal emoční ránu při sledování Marca Pola. Pak jsem zjistil, že to byl Ennio Morricone.“

Za svou filmovou hudbu získal i čtyři České lvy. Ve Výzvě o sobě říká, že je „příšerný herec”, když komentuje například svou roli ve filmu Šeptej. „Dobrá hudba špatný film nezachrání, ale špatná hudba dobrý film nezkazí, i kdyby byla sebeblbější,” glosuje svou tvorbu.

Už začátkem 90. let prorazil s kapelou The Ecstasy of Saint Theresa (EOST), kdy jako jedni z prvních na české scéně zpívali anglicky. Bodovali i na britské hudební scéně, EOST si oblíbil legendární DJ John Peel.

Jak dnes vidí neuvěřitelný úspěch EOST v Británii? Jak se od té doby změnil svět showbyznysu? Dokáže Muchow poznat talent na první poslech? A kdo bude jeho nový objev? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Pořad Výzva sledujte každý všední den od 11:30 a 21:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma?.

Reklama

Doporučované