Hlavní obsah

Jak vzniká virtuální realita podle Kafky? Kafka Band uvádí senzační video

„Kafka hudbu nemusel, virtuální realita by ho ale rozhodně bavila,“ říká frontman kapely Kafka Band, spisovatel Jaroslav Rudiš.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Kapela Kafka Band doprovází nové album Amerika interaktivním videem, které pracuje s virtuální realitou. Poprvé ho představila na začátku turné v Německu před kamerou Seznamu.

Článek

„Kafka Band nás přivádí do akustického zrcadlového sálu, s fragmenty rapu, pinkfloydovskými kytarami, elektronickými groovy a country akordy a najednou, jakoby nějakým kouzlem, se ocitneme přímo uprostřed Kafkovy melancholické Ameriky. Jak je to možné?“ napsal o desce Reiner Stach přední odborník na Franze Kafku.

Sedmičlenná kapela s frontmany, spisovatelem Jaroslavem Rudišem a Jaromírem 99, inspirovala své album románovým fragmentem Amerika. Aby přechod do Kafkova světa byl co nejintenzivnější, doprovází Ameriku i videoklip ke skladbě People get lost. Ten je dostupný ve verzi pro brýle pro virtuální realitu, kterou vytvořilo studio BRAINZ VR.

Na koncerty se Kafka Band vrátí do České republiky v květnu. Nyní je na turné v Německu, kde hraje i na prestižním Mezinárodním knižním veletrhu v Lipsku. Tam Jaroslav Rudiš uvedl také svůj první německy psaný román Winterbergova poslední cesta.

Podívejte se do dílny výtvarníků a technologů i na turné s populární kapelou v úvodním videu.

Reportáž je součástí pořadu Kultura Terezy Willoughby, který můžete v premiéře sledovat každý pátek od 20 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované