Hlavní obsah

Jak žije český důchodce? Dvaaosmdesátiletý muž nafotil, co zvládne za týden

Zatímco se s vládním angažmá loučili ministři Ťok a Nováková a ODS vytáhla do boje za toleranci alkoholu za volantem, skutečný život byl někde trochu jinde. Takto vypadal optikou Josefa Píska.

Reklama

Článek

Josefu Pískovi je dvaaosmdesát let. Někdejší stavební technik a projektant žije sám v Havířově, kam ho život zavál z rodných jižních Čech. Ve svém věku je zcela soběstačný a velmi aktivní. Má rád cyklistiku a turistiku, čte a chodí do kina, hodně fotografuje a zvládá také práci s osobním počítačem.

Už osmým rokem dokumentuje svůj život v rámci projektu Week of Life, jehož smyslem je dlouhodobé budování světové kroniky lidstva. Lidé v něm mapují den po dni, co zažívají v reálném životě. Co zažil Josef Písek?

Pondělí 8. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takové bylo pondělí 8. dubna.

Úterý 9. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takové bylo úterý 9. dubna.

Středa 10. dubna 2019

Foto: Week of Life

Taková byla středa 10. dubna.

Čtvrtek 11. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takový byl čtvrtek 11. dubna.

Pátek 12. dubna 2019

Foto: Week of Life

Takový byl pátek 12. dubna.

Sobota 13. dubna 2019

Foto: Week of Life

Taková byla sobota 13. dubna.

Neděle 14. dubna 2019

Foto: Week of Life

Taková byla neděle 14. dubna.

O autorovi

Důchodce z Havířova pochází z jižních Čech. Má dceru a dva syny, pět vnoučat a tři pravnoučata. Má spoustu přátel a pravidelně se účastní různých srazů a akcí.

Je stále aktivní řidič a dvakrát ročně svým vozem cestuje sám napříč republikou ze severu Moravy na jih Čech, kde stráví pokaždé měsíc na chatě své sestry a nebetyčně se tam kochá krásou života. Z těchto výletů, kterým říká „návraty do rodného kraje“, má v projektu Week of Life přes 50 týdnů a jeho celkové skóre od počátku roku 2011 je 140 týdnů.

Je nejstarším aktivním členem projektu Week of Life, kde je vnímán jako stařešina rodu a indiánský náčelník. Všem je úžasným příkladem, že stáří není žádná hrůza.

Reklama

Související témata:

Doporučované