Hlavní obsah

Jaká jsou nejzobrazovanější místa v Česku? Vede pražské letiště

Jaká jsou nejzobrazovanější místa v Česku? Vede pražské letiště.Video: Jan Marek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Češi měli v loňském roce nejčastěji namířeno na Letiště Václava Havla. V žebříčku turistické aplikace Mapy.cz se umístily také vodní plochy, přírodní krasy, hory a skály, hrady a stezky.

Článek

Ruzyňské letiště je nejzobrazovanějším místem v České republice v roce 2018. Na druhém místě se umístilo Máchovo jezero, následované multifunkční turistickou magistrálou, Modrou hřebenovkou, která kopíruje historickou cestu pohraničními horami přes území Libereckého kraje. Vyplývá to z dat turistické, internetové i mobilní aplikace Mapy.cz.

„Jak ukazují naše data, lidé si na Mapách hledali Modrou hřebenovku nejčastěji v tomto roce po zhlédnutí pořadu Česko země příběhů na Stream.cz,“ upřesňuje Jakub Faifer, produktový manažer služby Mapy.cz.

Na prvních deseti příčkách se objevily také hrady Houska a Kost. Dále mezi nejlákavějšími místy České republiky už tradičně bodovaly rovněž vodní nádrž Lipno nebo propast Macocha.

Všechny výše uvedené cíle zadali v loňském roce internetoví uživatelé do aplikace Mapy.cz přibližně 70 tisíckrát.

„O celé dvě příčky si letos polepšilo Letiště Václava Havla, což potvrzuje fakt, že jsou Češi národem aktivních cestovatelů a pravděpodobně se zde také promítá absence linky metra na Ruzyň. Lidé si pak na našich mapách hledají způsob, jak se tam dopravit,“ doplňuje Faifer.

Internetová služba Mapy.cz umožňuje lidem vyhledávat místa z jejich okolí. Poskytuje tipy na různé výlety – pěšky, na kole nebo autem. Aplikace rovněž doporučuje nejbližší restaurace, hotely nebo zastávky městské hromadné dopravy. Denně ji prostřednictvím počítače nebo mobilního telefonu využije 750 tisíc lidí.

Reklama

Doporučované