Hlavní obsah

Jaké je zákulisí stand-up comedy? Ukáže pražský Ungelt už v prosinci

Herci v pražském divadle Ungelt zkoušejí hru plnou stand-up comedy.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Život stand-up komika není jednoduchý. Existuje velmi tenká hranice mezi vtipností a trapností. A právě o tom je nové představení divadla Ungelt Jak zabít komika.

Článek

Máte stand-up comedy rádi? Rozhodně si přijdete na své, jenom „tu srandu” uvidíte i z druhé strany, méně veselé. Do světa stand-up comedy vás vezmou čtyři známé tváře: Marek Daniel, Kristýna Frejová, Václav Vašák a Ladislav Hampl.

Daniel hraje komika, jeho přítelkyni Frejová. „Už to zkoušíme déle jak měsíc, a furt jsme se ještě nedostali ke všemu. Na každé zkoušce se nám objevují nové motivace, je to pro mě obrovské dobrodružství,” říká Kristýna Frejová.

„Hodně sedíme u textu, u stolu, protože to je typ komedie, kde není nutné rozehrát nějakou scénografii. Je to taková poměrně pečlivá herecká práce,” doplňuje Václav Vašák, který ztvárňuje agenta.

Marek Daniel alias Steve Johnston si během představení projde určitou proměnou: Z neznámého, možná trochu nesmělého komika se bude snažit propracovat na vrchol. K tomu mu pomůže agent. Vytáhne ho ze zaběhnutých věcí, které zažívá se svoji dívkou.

Na to, jak celý příběh dopadne, a jestli se dočkáme happy endu, si budete muset ještě chvíli počkat. Zkoušky jsou sotva v půlce, diváci činohru uvidí od od 18. prosince. Pro herce bude představení náročné. Nejen kvůli velkému objemu textu, který se musí naučit. Ale i kvůli tomu, jak jsou prostory divadla Ungelt titěrné. Nikomu nic neodpustí. Podrobnosti v úvodní reportáži, která je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21:10 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Zabít

Doporučované