Hlavní obsah

Vzdávat život je nesmysl. Hana Maciuchová v jednom z posledních rozhovorů

Rodiče mi dali svobodu. Nevyčítali mi, že jsem si nevybrala filozofii nebo medicínu, řekla ve Výzvě Seznam Zpráv Hana Maciuchová.Video: Blanka Kubíková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Herečka Hana Maciuchová zemřela v úterý po těžké nemoci. Připomeňte si ji v rozhovoru na Seznam Zprávách z roku 2018.

Článek

Hana Maciuchová v divadle, televizi i filmu odehrála stovky rolí a do srdcí diváků se zapsala jako Anče z Krkonošských pohádek nebo třeba noblesní Miriam, středoškolská učitelka ze seriálu Ulice. V úterý ale přišla nečekaná zpráva. Po dlouhé, těžké nemoci zemřela v Olomouci. Bylo jí 75 let.

V roce 2018 byla Hana Maciuchová hostem rozhovoru Seznam Zpráv Výzva. „Vzdávat život je nesmysl. Člověk ho musí něčím naplnit, aby to nepominulo jen tak,“ řekla tehdy po úspěšném souboji s rakovinou.

Přestože rozhovory už dávala jen výjimečně, ve Výzvě řekla, že „zrovna přišel ten čas“. A vysvětlila také, proč už nemůže pracovat tak, jak bývala zvyklá.

Na co především Hana Maciuchová vzpomínala z dětství? Proč tak ráda hrála s mužem svého života Jiřím Adamírou? Jak žena, která věnovala svůj život divadlu, trávila volný čas? A proč zásadně nefotografovala? Na tyto a další otázky najdete odpovědi ve videu nahoře.

Reklama

Související témata:

Doporučované