Hlavní obsah

Jako dítě o Vánocích, pana Plekance znám jen z televize, říká vyjukaný nováček reprezentace

Podívejte se na zábavný rozhovor s nováčkem hokejové reprezentace: Brankářem Dominikem Hrachovinou.Video: Adam Sušovský, Seznam Zprávy

 

Reklama

Mezi českými hokejisty působí jako zjevení: Brankář Dominik Hrachovina se nečekaně objevil v nominaci reprezentace na mistrovství světa. A i když se do branky jako gólman č. 3 vůbec nedostane, zábava s nim rozhodně bude. Koukněte se, jak v rozhovoru rozesmál novináře.

Článek

Pokud nepatříte mezi opravdu vášnivé hokejové fanoušky, moc toho o Dominiku Hrachovinovi nemůžete vědět. Třiadvacetiletý gólman totiž už v šestnácti letech uprchl do Finska a zjevně to bylo to nejlepší, co mohl udělat. S Tapparou Tampere vyhrál dvakrát tamní SM-Ligu, třikrát za sebou s ní byl ve finále. A v nové sezoně zamíří poprvé v kariéře do KHL: Před pár dny podepsal smlouvu v Astaně.

Schovaný v daleké Skandinávii unikal pozornosti trenérům hokejové reprezentace, za parádní výkony byl nominací odvděčen ve chvíli, kdy to nikdo nečekal. Těsně před odletem týmu do Dánska se dostal mezi tři gólmany pro mistrovství světa. Sám Hrachovina byl z telefonátu trenéra Jandače překvapen.

Video: Tomáš Plekanec a Radko Gudas o blížícím se mistrovství i nominaci české reprezentace

Radko Gudas a Tomáš Plekanec se jako největší posily z NHL připojili k národnímu týmu. Podívejte se, co před odletem na MS řekli.Video: Adam Sušovský

„Já ho položil a ještě jsem byl omámený po oslavách. Mám za sebou těžkou sezonu, víc než sedmdesát zápasů, jsem obouchanej. A vím, že jedu na šampionát jako brankář číslo tři, možná si nezachytám. Ale rozhodně jsem to nemohl odmítnout. Nejsem v pozici toho, co si to může dovolit,” opakoval Hrachovina. A novináře v průběhu rozhovoru několikrát rozesmál.

„Znal jsem tady v reprezentaci možná tak pana Plekance a pana Gudase. Já tady všechny ty lidi viděl akorát tak v televizi. Jsem rád, že tady vůbec před váma stojím.”

Reklama

Související témata:
Dominik Hrachovina

Doporučované