Hlavní obsah

Jako herci jsme byli naivní. Lukáš Příkazký o „pekelných” začátcích, záskoku za Rosického a moravské hrdosti

Lukáš Příkazký o studiích s Vojtou Dykem, točení s Jiřím Krejčíkem a vypilované bramboračce.Video: Petr Zajíček, Seznam Zprávy

 

Reklama

Legenda českého filmu Jiří Krejčík o něm prohlásil, že je nový Pucholt. Při prvním setkání ale Lukáše Příkazkého poslal pryč z placu se slovy „teče z vás zelená voda“.

Článek

„To, co se o něm traduje, ty legendy, že mlátil herce, tomu bych věřil. Na mě ale působil jako hodný děda,“ popisuje zkušenosti s jedním z nejvýznamnějších českých režisérů Jiřím Krejčíkem.

Od prvních kamerových zkoušek Lukáš Příkazký (33) zazářil v řadě filmů i seriálů. Naposledy v komediální taxikářské sérii Štafl. Srdcové pro něj ale zůstávají divadelní role.

S Lukášem Příkazkým za taxikářským ritem, na místě pro jointa a zatančí i ve folklórní Strážnici:

S Lukášem Příkazkým do divadelního podzemí, na rodinnou vinici i za tancem ve folklórní Strážnici.

V rozhovoru pro pořad Moje místa – Intimní zpovědi vzpomíná i na studentská léta s Vojtou Dykem nebo Pavlou Beretovou. Prozradí také, co ho baví na herecké improvizaci.

Proč má radši komediální role? Jak se mu natáčel seriál Štafl? V čem by nikdy nechtěl hrát a jak se stal „náhradníkem“ za Tomáše Rosického? Podívejte se na video v úvodu článku.

Reklama

Související témata:

Doporučované