Hlavní obsah

Jako nezletilá měla mít sex s princem Andrewem. Je to příběh týrání, tvrdí

Foto: Reuters

Místo alibi prince Andrewa pro noc s Virginií Robertsovou Giuffreovou.

Reklama

V sedmnácti letech ji zavlekli do Velké Británie, aby ji k sexu mohli využívat přátelé Jeffreyho Epsteina. Včetně prince Andrewa, vévody z Yorku. Aspoň takto svůj příběh podává Virginia Robertsová Giuffreová.

Článek

„Toto není jen nějaký sexuální příběh. Tohle je příběh o obchodování s lidmi. Příběh o týrání a příběh o vaší královské výsosti,“ řekla v rozhovoru pro BBC Panorama.

Člen královské rodiny princ Andrew se dostal do hledáčku médií ve spojitosti s případem amerického miliardáře Jeffreyho Epsteina, který se v létě oběsil v cele poté, co byl usvědčen z pedofilie a sexuálních deliktů. Ve zpackaném televizním rozhovoru se syn královny Alžběty II. o vztahu k Epsteinovi a sexu s nezletilými stavěl nejistě a vyhýbavě. V britské společnosti způsobil poprask, od kterého se královská rodina snažila distancovat princovým „odstavením“ z veřejného dění.

Vyšetřování kauzy ale nadále probíhá a přímo se dotýká prince Andrewa. Na jeho hlavu přímo padá obvinění Virginie Robertsové Giuffreové, která s princem měla mít sex ve svých sedmnácti letech. V nočním klubu v Londýně jí měl princ koupit drink a poté ji požádat, aby s ním tancovala.

„Je to ten nejhorší tanečník, jakého jsem kdy v životě viděla. Bylo to hrozné a tenhle chlap se hrozně potil, jeho pot byl jako déšť, pršel prostě všude kolem. Byla jsem vyděšená, ale věděla jsem, že ho musím udržovat takhle šťastného, protože to je to, co ode mě Jeffrey a Ghislaine očekávali,“ řekla v televizi BBC Panorama.

Princ Adrew v onom nepovedeném rozhovoru tvrdil, že Giuffreová neříká pravdu, jelikož se on od války o Falklandy jistou dobu vůbec nepotil. Později toho večera měla mít na příkaz Epsteina s princem pohlavní styk. I pro tuto situaci má princ alibi, podle svých slov zrovna seděl v Pizza Expressu ve Wokingu.

Ghislaine Maxwellová je další z vyšetřovaných v případu Epsteinových sexuálních deliktů. Maxwellová měla tehdy patnáctiletou Giuffreovou „naverbovat“ jako masérku v klubu Donalda Trumpa na Floridě.

Giuffreová a princ Andrew se společně objevili i na fotografii, na které vévoda dívku drží kolem pasu. „On ví, co se stalo, já to vím taky. A jen jeden z nás říká pravdu,“ okomentovala snahy prince otočit se k případu zády.

Buckinghamský palác později zveřejnil vyjádření, podle kterého princ „jednoznačně lituje jeho špatně souzeného vztahu s Jeffrey Epsteinem“. Že by měl „vévoda z Yorku jakoukoli formu sexuálního styku nebo vztahu s Virginií Robertsovou“, ale důrazně popírá.

„Požádal jsem Její Veličenstvo, zda se mohu v dohledné budoucnosti vzdát veřejných povinností, a ona mi dala svolení,“ uvedl princ v oficiálním královském prohlášení.

Virginia Robertsová Giuffreová v pondělí večer vystoupí v televizi BBC Panorama a vypoví ohledně pokračujícího vyšetřování případu.

Reklama

Doporučované