Hlavní obsah

Jako z ledového království. Po několikadenních mrazech se dům ztratil v ledové krustě

Dům po několikadenním mrazivém vichru zmizel v ledové krustě.

 

Reklama

Podvrh, nebo síla zimního počasí? Někteří lidé odsuzují fotografa Johna Kuckoa, že snímky zamrzlého domu upravil na počítači. Zledovatělý dům pak natočil i na video.

Článek

Ledová hůl Mrazilka předvedla svá kouzla ve městě Webster u amerického jezera Ontario. Po několikadenních silných mrazech a větru o síle hurikánu, které udeřily ve státě New York, totiž dům stojící na pobřeží jezera zamrzl v kostku ledu.

Fotky ledového úkazu zveřejnil na Twitteru fotograf John Kucko a jeho tweety se okamžitě začaly šířit do světa. Setkal se ale s rozporuplnými reakcemi. Někteří jeho práci chválili, jiní zpochybňovali pravost fotografií. Podle kritiků je Kucko počítačově upravil, což ale fotograf odmítá.

„Také mě překvapuje, kolik lidí usoudilo, že jsem dům pokryl pěnou, což je vtipné. Město bylo poslední dny sužováno opravdu ostrým větrem, přes 160 tisíc lidí bylo bez proudu - a někteří stále jsou,” napsal v reakci na některé komentáře fotograf na svou stránku na Facebooku.

Kromě záběrů zledovatělého domu sdílel Kucko i další fotografie, které pořídil u jezera Ontario. „Oheň a led: východ a západ slunce s ‚ledovou stěnou‘ byl v posledních několika dnech u jezera Ontario neobyčejný," popsal své fotky na Twitteru.

Reklama

Související témata:

Doporučované