Hlavní obsah

Jakub Feranec: Je to o tom zachytit v daný moment stylové lidi

Jak se Jakub Feranec dostal k focení Street Stylu?Video: Dominika Nováková, Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Už od dětství se věnuje fotografování a svůj profesní život zasvětil módě. Procestoval snad všechny evropské metropole a navštěvuje významné Fashion Weeky, kde fotí Street Style. Jakub Feranec pochází ze Vsetína.

Článek

Přestěhoval se ale do hlavního města, kde studoval fotografii. „Přestěhoval jsem se hned po maturitě. Rodiče mě toho o fotografování a módě moc nenaučili, tak jsem se k tomu propracoval sám,” vysvětluje Jakub Feranec.

Street Style znamená zachytit v daný moment stylové lidi. A to Jakub umí. S focením začínal u sportu. Street Stylu už se ale věnuje sedm let. „Nemám rád obyčejné věci. Líbí se mi, když jsou lidé originální,” říká. Ostatně to Jakub dokázal i svým outfitem, který si vzal do studia Slavných.

Úroveň Fashion Weeků v Česku se oproti těm zahraničním postupně lepší. „Jde to trochu nahoru, lepšíme se, ale samozřejmě Paříž nebo Londýn, to je něco jiného. Ten Street Style je u nás také šílený,” popisuje Jakub, který mimo jiné napsal i knihu Because of Fashion. „Je v ní 280 osobností ze světa módy, všechny jsem vyfotil já. Každý mi také napsal pár vět, co si myslí o módě. A také je tam rozhovor s modním kritikem, ve kterém se zabýváme právě českou módou.”

Kdo je pro Jakuba módní ikonou, a kdo se mu nejlépe fotil, to prozradil v rozhovoru.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:

Doporučované