Hlavní obsah

Jakub Ondra přezdívaný český Ed Sheeran: Jeho hit hrají všechna komerční rádia, i přesto zpívá na ulici

Kdy začal Jakub Ondra jako pouliční muzikant?Video: Veronika Farářová, Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Jakub Ondra v patnácti letech začal hrát na kytaru a zpívat první písničky. Největší muzikantskou školou mu byla, a zatím pořád je, ulice. Ta pražská, ale nyní i bernská.

Článek

Na ulici se poprvé postavil v patnácti letech. Tedy spíš na ní klečel. „Bylo to v Ládví v Praze u metra. Byl jsem hrozně nervózní, ani jsem nemohl stát, tak jsem klečel na kolenou. Byla to sázka s kamarádem, jestli to zvládnu. A pak se mi to začalo líbit,” popisuje Jakub Ondra.

Pouličním hudebníkem je už sedmým rokem. V současnosti je ale víc než v Praze vidět v Bernu ve Švýcarsku, kde si pronajal byt a působí hlavně tam. „Hraní na ulici je hrozně spontánní a bezprostřední, lidé mě neznají, musím si je získat. Oni nezaplatili za moje hraní, nepřišli plánovaně,” vysvětluje Jakub.

Skládat vlastní písně začal kvůli nešťastné lásce, kterou měl v Holandsku. „Potřeboval jsem se z toho vypsat.” Velkým hitem Jakuba Ondry je píseň Reasons To Love You, ke které nedávno vydal i videoklip.

Proč by chtěl žít Jakub Ondra ve Švýcarsku natrvalo a co říká na přezdívku český Ed Sheeran? Podívejte se na úvodní video.

Celý pořad Slavní sledujte každý všední den premiérově od 10:30 a v repríze od 18:45 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Doporučované