Hlavní obsah

Jan Čenský: Řeč těla toho o vás hodně prozradí

Rozhovor s Janem Čenským.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

První dojem. Většina z nás na něj hodně dá. Stejně tak autoři stejnojmenné knihy Jan Čenský a Lenka Bernardes. Pohádkový princ totiž kromě hraní a moderování společně s Lenkou pořádá kurzy rétoriky a vystupování. Spolupracují spolu už 16 let. Nyní svoje zkušenosti poutavě popsali a také nafotili do knihy. Komu by ji darovali k Vánocům a jak oni dají na první dojem?

Článek

„Na první dojem docela dám, protože když někoho potkám, tak pak se sebou konzultuju, jestli se mi to na ten první dojem povedlo trefit,” říká Jan Čenský a dodává, že se mu to povede tak v padesáti procentech. Někdy se zklame.

„Každý seminář, který s Honzou vedeme, začínáme tím, jak udělat správně právě ten první dojem, protože od toho se odvíjí veškerá další spolupráce, jež potom navazuje na setkání,” vysvětluje Lenka Bernardes.

Jan Čenský nás seznámí s řečí těla, která řekne víc, než bychom si přáli. To stojí v anotaci nové knihy. Proto jsem hned zjišťovala, co o mně prozrazuje moje řeč těla. Jan Čenský si mě začal měřit očima. „Možná bych poznal, že nejste úplně nervózní a že vás baví to, co děláte,” prohlíží si mě Jan. „Při prvním setkání se člověk soustředí úplně na něco jiného než právě na tohle, ale když jste mě na to teď navedla, tak si dávám pozor, co děláte, jak těkáte rukama a nohama, očima, ústy, a funguje to.”

Před filmovým princem byla tréma veliká. No řekněte sami, vás by setkání s ním ani trochu neznervóznilo? Ale Jan na mně nic nepoznal. Ve svých kurzech se právě on soustředí hlavně na chování a vystupování, Lenka Bernardes má pod palcem líčení, módu a osobní styl. Vše je popsáno i v knize, která se nedávno křtila.

A jak Jan Čenský prožívá Vánoce? A nevadí mu, že ho lidé stále spojují s filmovými princi? Co odpověděl, zjistíte v úvodní reportáži.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Související témata:
Jan Čenský

Doporučované