Hlavní obsah

Jana Paulová je poprvé režisérkou. Stal se z ní ženský Louis de Funès

Jana Paulová je poprvé režisérkou. Má pod palcem komedii v Divadle Kalich.Video: Dominika Nováková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Ztvárnila jednu z hlavních rolí ve filmu Kameňák a hrála například v seriálu Ordinace v růžové zahradě. I když se herectví i nadále věnuje, stala se z Jany Paulové režisérka. Konkrétně v Divadle Kalich, kde se z ní stává ženský Louis de Funès.

Článek

Lady Oskar je moderní verze původní francouzské hry přenesená do současnosti a přepsaná pro herečku v hlavní roli. Ráznou podnikatelkou se v něm stává právě Jana Paulová. Kromě hlavní role celé představení režíruje.

Spojit tyhle dvě funkce prý byla „schíza“. Urychlilo to ale zkoušení. „Režiséři na zkouškách vždycky vyprávějí spoustu nějakých historek, a to hrozně zdržuje, a my jsme si řekli, že nebudou historky a místo toho budeme pracovat,” směje se Jana Paulová.

Jako režisérka si herecké kolegy mohla vybrat sama. Mimo jiné třeba muzikálového herce Jana Kříže. V Lady Oskar hraje Janě Paulové potenciálního zetě. „Tu postavu mám hrozně rád, hrozně rád hraji blbce. Tohle je typ blbce, který dokonce ví, že není moc chytrý a umí s tím pracovat,” popisuje svoji postavu Jan Kříž.

Jak se Jana sžila s postavou, kterou v originále hraje bláznivý Louis de Funès? A má stále čas na svoji vášeň – cestování? To odhalí úvodní reportáž.

Magazín Slavní sledujte každou neděli od 21:10 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? .

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované