Hlavní obsah

Janek Ledecký se představil v roli zloducha, do muzikálu obsadil sám sebe

Janek Ledecký vypráví nejen o muzikálu, ale i o tom, že letos nestíhá jezdit po závodech své dcery Ester.Video: Veronika Farářová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Janek Ledecký má za sebou hned několik úspěšných muzikálů. Mezi jeho poslední počiny patří ten s názvem Iago. Jde o klasické drama podle Shakespearova Othella vyprávěné tak, jak ho prožívá Shakespearův nejslavnější zloduch Jago. V magazínu Slavní se Ledecký rozpovídal nejen o své práci.

Článek

„Dal jsme dohromady českou scénu s tou slovenskou. Muzikál Iago běží už druhou sezónu. „Mám radost, že jsem se zhostil role zloducha,“ říká Janek Ledecký. Většinou se muzikáloví herci rvou o roli, on se ale vlastně obsadil do této role sám. Celý muzikál totiž také produkuje.

„Kdyby někdo vytáhl například to, že jsem napsal Hamleta a obsadil jsem se do hlavní role, stejně tak se stalo u Galilea a teď i u Iaga, tak ano, obsadil jsem vlastně sám sebe,“ přiznává zpěvák. Zároveň také upřesňuje, že si ho v této roli představoval i americký režisér a dramatik Robert Johanson, se kterým na muzikálu spolupracoval. V muzikálu exceluje například i Alžbeta Stanková, Petr Vondráček, Milan Peroutka nebo Anna Slováčková.

Janek Ledecký je ale nejen talentovaným umělcem, ale především milujícím tátou. Jeho dcera Ester má za sebou první světový pohár této sezóny. „Vůbec ji nestíhám jet podpořit osobně, takže vše sleduji pouze ze šatny,“ přiznal Janek, který právě v těchto dnech jede své vánoční turné.

Úvodní reportáž je součástí magazínu Slavní. V premiéře jej můžete sledovat každou neděli od 21 hodin na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A sledujte nás také na Facebooku.

Reklama

Doporučované