Hlavní obsah

Janek Ledecký: Syna jsem od hraní zrazoval, mít tohle příjmení v hudebním oboru není žádná výhoda

„Ester mi na černé sjezdovce ujela už v pěti letech,” prozradil Janek Ledecký v pořadu Moje místa.

 

Reklama

První album Žentouru, na kterém Janek Ledecký zpíval, vyšlo už v roce 1987. Od té doby se nejenom vkus publika, ale i celý hudební průmysl, podstatně změnil. Janek Ledecký je ale stále populární. „Měl jsem kliku,” říká.

Článek

„Najednou jsme si museli zvyknout na to, že náš, nebo můj konkurent už není jen David Koller, Team nebo Yo Yo Band, ale že k tomu přibyli i Rolling Stones, Bryan Adams a všichni, co sem přijedou,“ vysvětluje Janek Ledecký.

Svého syna Jonáše proto od hudby zrazoval, i když na kytaru prý hraje lépe než on sám. „Tahle branže je hrozně nespravedlivá, tak jsem ho spíš podporoval v kreslení. Ono je to tam tedy úplně stejné, ale já se v tom nevyznám, takže mi to nedošlo. A navíc jsem věděl, že mít tohle příjmení v hudebním oboru není žádná výhoda, ale peklo,” říká Ledecký.

Jeho dcera Ester se také vydala jinou cestou. Už ve třech letech sjela černou sjezdovku ve Špindlerově Mlýně a o dva roky později už na stejném místě otci ujela šusem.

Který závod své dcery Janek Ledecký nejvíc prožíval? Jak jeho syn maluje, když je barvoslepý? A proč se Janek cítí jako schizofrenik, když hraje v muzikálech, které sám napsal?

Odpoví krátká ochutnávka nad článkem a celý pořad dole. Včetně dotazníku, který nově vyplňuje každý host pořadu „Moje místa”. Představí Janka Ledeckého i trochu jinak. Prozradí i to, jaké své vlastnosti nemá rád, kde díky dceři lyžoval nebo jak dobrý je kuchař.

Reklama

Související témata:

Doporučované