Hlavní obsah

Taxikář, co nás okradl, dál jezdí. Stojí vedle magistrátu. Janek Rubeš o zlodějích v Praze

Rubeš: Majitele nepoctivé směnárny na Staroměstském náměstí jsme připravili o miliony.

 

Reklama

Protiteroristické zábrany bych dal na místa, kde stojí nepoctiví taxikáři, popisuje investigativní novinář Stream.cz Janek Rubeš způsob, jak vyhnat z centra Prahy řidiče, kteří obírají turisty.

Článek

Janek Rubeš se ve čtvrtek stal Osobností roku 2017 ankety Křišťálová Lupa českého internetu. Jeho projekty jako Honest Guide nebo Praha vs. prachy mají na internetové televizi Stream.cz miliony zhlédnutí. V metropoli lovil s kamerou nepoctivé taxikáře i směnárníky, kteří obírali turisty.

„Dodneška jezdí a stojí vedle magistrátu, jezdí každý večer, ve čtvrtek a v pátek. Nejezdí za normální cenu, bere jen cizince,“ říká Rubeš o jednom z řidičů, se kterým měl před lety i fyzický konflikt. Taxikář si tehdy řekl za tři kilometry jízdy 600 korun (na ukázku z konfliktu se můžete podívat v úvodním videu).

„Turisté nejsou zvyklí, že je v centru metropole někdo obere,“ říká Rubeš. V rozhovoru se dozvíte i to, kde si můžete u Staroměstského náměstí dát pivo za 30 korun nebo kde se dá v centru naobědvat za 70 korun.

Co nejhoršího při točení v Praze zažil? Proč podle něj magistrát s nepoctivými taxikáři nedokáže nic dělat? Povede se Rubešovi do konce roku zavřít jednu z nejkritizovanějších směnáren v centru metropole? A co dalšího chystá? Sledujte Výzvu v úvodním videu.

Reklama

Doporučované