Hlavní obsah

Janek Rubeš vybírá pro lepší náladu: TOP 5 videí z archivů Televize Seznam

Foto: Seznam Zprávy

Honza Tuna a jamajská gazela.

Reklama

Ať už jste zavření doma kvůli karanténě, nebo si chcete udělat pauzu během home office (šéf se to nedozví), můžete si odfrknout u obsahu Televize Seznam. A nabídka je skutečně široká!

Článek

Jakožto pamětník, který pracuje v Seznamu (potažmo Streamu) již 13 let, dovolil jsem si zalovit trochu v historii, neboť některé skvělé archivní kousky vám mohly uniknout, i když stojí za zhlédnutí!

Kazmova One Man Show

Ještě předtím, než se stal Kazma celebritou světového formátu, natáčel rozhovory ze svého pokojíčku v panelákovém bytu na Zahradním Městě. S odstupem času je jistě zajímavé pustit si rozhovory s Jiřím Paroubkem, Kristýnou Kočí nebo Andrejem Babišem. Ze všech však doporučuji rozhovor, respektive únos Zdeňka Macury.

Ostatní starší rozhovory s Kazmou naleznete zde.

Semestr

Jaké to je nemít osobní kontakt se svými blízkými? To jistě znají studenti, kteří vyrazili na studium do zahraničí v rámci Erasmu. Jak taková láska vypadá, ukazuje skvěle hodnocený seriál Semestr (ČSFD 73 %). Kdo si něco podobného zažil, jistě pochopí. V hlavních rolích Anna Kameníková, Jan Hofman, Eva Josefíková a Jan Cina.

Honza na cestách

Že vám zrušili dovolenou a nemůžete cestovat? Nevadí! Je tu spoře oděný Honza Tuna, který s kamerou obletěl téměř celý svět. Nádherné pláže, exotická jídla, ale hlavně Honzův elán při provádění a scéna, kdy na Jamajce zažije Bumzy-Bumzy, vás jistě nabijí pozitivní energií!

Všechny díly Honzy na cestách naleznete zde.

Zmizelá Šumava

Pokud chcete cestovat skrze svůj monitor, ale stačí vám naše krásná vlast, doporučuji seriál Zmizelá Šumava (ČSFD 85 %), na kterém jsem měl tu čest se také podílet jako kameraman. Emil Kintzl, který letos oslavil 86. narozeniny, je jako průvodce Šumavou postava natolik pozitivní a radostná, že vám jeho vyprávění okamžitě vykouzlí úsměv na tváři. Jako upoutávku jsem si dovolil vybrat Emilovo hledání jednoho ze zmizelých míst (pozor obsahuje mnoho nadávek!).

Celou Šumavu si můžete s Emilem projít na tomto odkazu.

Videoblog Pavla Novotného

A na závěr to nejbizarnější. Jistě znáte starostu pražských Řeporyjí Pavla Novotného. Byl to jeden z prvních „videonatáčečů“ (tak se dříve říkalo youtuberům) na službě Stream.cz. Jeho video „Zneužití policejního majáku“ dodnes slouží k výukovým účelům všem zlobivým a náctiletým youtuberům.

Všechny videoblogy řeporyjského starosty naleznete zde.

Reklama

Související témata:

Doporučované