Hlavní obsah

Janoušek žádá o započítání doby přerušení trestu do celkového výkonu trestu

Foto: ČTK

Roman Janoušek

Reklama

Pokud by soud žádosti Romana Janouška vyhověl, mohl by být z vězení zřejmě propuštěn.

Článek

Lobbista Roman Janoušek podal k pražskému městskému soudu žádost o započítání doby přerušení trestu do celkové doby výkonu trestu. Uvedla to dnes Česká televize, její informaci potvrdil mluvčí soudu Adam Wenig.

Lobbista si odpykává 4,5 roku za úmyslné sražení ženy autem. Do vězení nastoupil v roce 2014, trest měl ze zdravotních důvodů přerušen od března 2016. Do vězení Janoušek znovu nastoupil letos v červenci. Pokud by soud žádosti vyhověl, mohl by tak Janoušek být z vězení zřejmě propuštěn.

„Bez dalších podrobností mohu sdělit, že soud obdržel žádost odsouzeného o započítání doby přerušení výkonu trestu odnětí svobody do doby jeho výkonu. Po vyžádání potřebných podkladů soud o této žádosti rozhodne,“ odpověděl na dotaz Wenig.

Výkon trestu soudy Janouškovi ze zdravotních důvodů na jeho žádost přerušovaly opakovaně, naposledy loni na jaře o rok. Podle lékařských posudků Janoušek trpí nevyléčitelnou nemocí a při chůzi se musí opírat o francouzskou hůl. Po operaci mozku má podle lékařů v hlavě implantát, který by se pohybem mohl uvolnit a Janouška tak zabít.

Reklama

Doporučované