Hlavní obsah

Japonsko čelí neobvykle silným přívalům sněhu. Stovky pasažérů kvůli nim uvázly přes noc ve vlaku

Japonsko čelí neobvykle silným sněhovým přívalům. Stovky pasažérů uvázly kvůli sněhu přes noc ve vlakuVideo: AP

 

Reklama

Přes 400 cestujících nedobrovolně strávilo noc ve vlaku, který uvázl ve sněhu. Pasažéři museli na záchranu čekat 15 hodin. S neobvykle vydatnými sněhovými přívaly se Japonsko potýká už několik dní. Komplikují dopravu nejen na železnici.

Článek

Stovky cestujících strávily na severu Japonska nedobrovolně noc ve vlaku poté, co souprava uvázla ve sněhu. Vlak přitom zůstal stát asi jen kilometr od další stanice, informovala agentura Reuters. Úřady přesto z bezpečnostních důvodů pasažérům zakázaly vystoupit a zbytek cesty dojít.

Vlaková souprava na své cestě prefekturou Niigata na největším japonském ostrově Honšú uvázla ve sněhu ve čtvrtek krátce před 19:00 místního času (11:00 SEČ). V té době bylo uvnitř přibližně 430 cestujících. Na cestu se vlak znovu vydal až kolem 10:30 místního času (2:30 SEČ), tedy po více než patnácti hodinách.

Ve vlaku fungovalo vytápění a k dispozici byly i toalety s tekoucí vodou. Řada cestujících si ale neměla kam sednout. Pěti pasažérům se udělalo špatně a museli být podle mluvčího drah převezeni do nemocnice.

Japonsko se už několik dní potýká s vydatným sněžením, které komplikuje dopravu nejen na železnici. Na některých místech podle agentury Reuters napadlo i desetkrát více sněhu, než je běžné. V místech, kde vlak uvázl, by během dneška mělo napadnout v průběhu šesti hodin až 20 centimetrů.

Reklama

Související témata:

Doporučované