Hlavní obsah

Japonsko doufá v pomoc kouzel. Turisty má do Tokia vrátit Harry Potter

Foto: Pixabay.com

Druhý zábavní park založený na událostech z knih a filmů o Harrym Potterovi bude vypadat podobně jako ten londýnský.

Reklama

Zábavní park s tematikou Harryho Pottera má podle Japonska vrátit turismus do normálu. Obdobné studio v Londýně zatím navštívilo 14 milionů lidí. V Tokiu má vyrůst teprve druhá atrakce založená na kouzelnickém světě.

Článek

Japonsko už neví, jak by do země vrátilo turisty. Nyní doufá, že je k tomu postrčí nová atrakce s tematikou oblíbených filmů o Harrym Potterovi, které byly natočeny podle knih J. K. Rowlingové.

Server BBC uvedl, že studio by mělo být postaveno v Tokiu do roku 2023. Japonsko věří, že do té doby se možnost cestovat bez omezení vrátí do normálu a cestovní ruch, který výrazně ovlivnila pandemie koronaviru, se zotaví.

Svět kouzelníků láká

Warner Bros. Studio Tour Tokyo – The Making of Harry Potter bude druhým takovým muzeem na světě. Původní zábavní park byl otevřen v roce 2012 v Londýně. Zaznamenal obrovský úspěch, když od prvního otevření do studia zavítalo přes 14 milionů návštěvníků a kvůli nahlédnutí do světa čar a kouzel ho vyhledávají i cizinci.

V rámci prohlídky studia si návštěvníci budou moct prohlédnout filmové kulisy, jako Školu čar a kouzel v Bradavicích nebo Příčnou ulici. K vidění budou také kostýmy, rekvizity a návštěvníci mají možnost zažít scény z filmů na vlastní kůži.

Americká firma Warner Bros. bude na vytváření muzea spolupracovat s japonskými partnery. Pro zábavní centrum už je dokonce vybrané místo ve veřejném parku v tokijské čtvrti Nerima. Na pozemku už sice stojí zábavní park Toshimaen, ale ten má být na konci srpna uzavřen. Nyní láká na horské dráhy a vodní park s 25 skluzavkami a šesti bazény.

Universal Studios nabízí atrakce „kouzelnického světa Harryho Pottera“ ve svých parcích v USA a Japonsku. „Franšíza je dlouhodobě a hodně milovaná napříč generacemi, jako jsou dospělí, kteří na Harrym Potterovi vyrůstali a nyní mohou vzít své vlastní rodiny do divadel,“ říká mluvčí japonské společnosti Itochu Corporation, která se podílí na rozvíjení parku.

Podpora domácího průmyslu

Japonský turistický průmysl byl letos tvrdě zasažen, stejně jako většina dalších. Důsledky koronavirové krize odneslo především Tokio, které mělo hostit letní olympijské a paralympijské hry 2020. Kvůli pandemii byly přesunuty na příští rok.

Z důvodu prudkého poklesu počtu turistů vyzvala japonská vláda své občany, aby trávili dovolenou v domovské zemi. Tamní cestovní kampaň nabízela příspěvek až 50 procent na cesty po vnitrozemí s výjimkou výletů do Tokia. Podpora byla ovšem minulý měsíc zrušena kvůli dalšímu nárůstu počtu případů nákazy koronavirem.

Reklama

Doporučované