Hlavní obsah

Japonský miliardář trhl rekord. Jeho tweet sdílelo nejvíce lidí v historii sociální sítě

Miliardář z Japonska má nejsdílenější tweet v historii.Video: Valérie Dvořáková , Profimedia.cz, Youtube.com

 

Reklama

Miliardář a zakladatel japonské oděvní značky Zozo na Twitteru zveřejnil status, ve kterém stovce svých náhodných sledujících slíbil odměnu až 1 milion dolarů za sdílení mezi další uživatele. V současnosti nejúspěšnější tweet sdílelo už přes 5,5 milionu lidí.

Článek

Japonský miliardář Jusakua Maezawa umístil svou zprávu na sociální síť 5. ledna a vyzval své fanoušky ke sdílení. Překonal tak i tweet amerického teenagera Cartera Wilkinsona , který v roce 2017 žádal o retweetnutí své zprávy, aby si zajistil kuřecí nugety z řetězce s rychlým občerstvením Wendy's na rok zdarma.

Maezawa překonal předchozí rekord už o více než milion retweetnutí. Japonec nicméně svůj rekord výrazně finančně podpořil. Zakladatel japonského řetězce s oděvy Zozo slíbil, že 100 náhodně vybraným lidem, kteří budou sdílet jeho tweet, rozdělí 100 milionů jenů (20,7 milionu korun).

Maezawa se proslavil jako bubeník punkové kapely Switch Style. Majetek ale vydělal v módním průmyslu. Hodnota jeho osobního majetku podle odhadů činí téměř tři miliardy dolarů (67 miliard korun). V západním světě se stal známým koncem loňského roku, kdy byl jmenován prvním soukromým cestujícím pro let kolem Měsíce pořádaný firmou SpaceX amerického miliardáře Elona Muska.

Předchozí rekordman Wilkinson umístil svůj tweet na sociální síť v květnu 2017. Předtím se zeptal v řetězci Wendy's, kolik by potřeboval retweetů, aby dostal kuřecí nugety na rok zdarma. Řetězec mu tehdy odpověděl, že 18 milionů. Wilkinsonův tweet s textem „Prosím pomozte mi. Muž potřebuje jejich nugety“ získal 3,58 milionu retweetnutí. Jeho zprávu přeposlalo i množství celebrit. Cíl sice nesplnil, od Wendy's však nugety na rok zdarma dostal.

Před Wilkinsonem držela více než tři roky rekord americká herečka a moderátorka Ellen DeGeneresová se svou selfie, na které byly hvězdy účastnící se předávání filmových Oscarů v roce 2014, napsal server BBC.

Reklama

Doporučované