Hlavní obsah

Jarmark Knihex dnes v Karlíně nabídl slam poetry i představení

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Knihy mnoha žánrů a bohatý kulturní program nabízí knižní jarmark Knihex, který se dnes koná v pražském Karlíně. Akce představuje produkci menších nakladatelství.

Článek

Odpoledne na něm organizátoři předají ceny za dětskou literaturu Zlatá stuha, konají se i workshopy, představení či autorská čtení.

Už v dopoledních hodinách do karlínských kasáren dorazily desítky lidí, včetně rodin s dětmi. Zástupci soukromých nakladatelství, i těch spjatých s vysokými školami, ve stáncích nabízeli odbornou literaturu, komiksy, beletrii pro dospělé a také řadu titulů pro malé čtenáře.

Právě za tento typ literatury dnes v kinosálu kasáren přeberou ceny výherci letošního ročníku Zlaté stuhy. Výsledky sice organizátoři oznámili už v květnu, na oficiální předání si však laureáti, například Petr Borkovec, Markéta Pilátová či Magdalena Rutová, museli kvůli koronakrizi počkat. Borkovec bude mít poté autorské čtení a bude i beseda s výtvarníkem Oldřichem Jelínkem, který získal cenu za celoživotní přínos dětské literatuře.

„Odpolední program máme nabitý jak pro děti, tak i pro dospělé,“ podotkla za organizátory Klára Khine. Řekla, že pro malé návštěvníky je v plánu i divadelní představení souboru Buchty a loutky či animační workshop se skupinou Vzletná. „Na hlavním pódiu bude probíhat seznamování s nakladateli a jejich novou tvorbou. Zároveň tady proběhne slam poetry show, kde se představí špička českých slam poetristů,“ dodala k dalším akcím Khine. Lidé si poslechnou také předpremiéru rozhlasového zpracování knihy Paola Sorrentina Všichni mají pravdu.

Knihex se letos koná podesáté.

Reklama

Související témata:

Doporučované