Hlavní obsah

Jaro přinese až sobota, oteplí se na 20 stupňů. Hned v neděli teploty opět klesnou

Videoblog meteorologa Petra Dvořáka.Video: Petr Dvořák

 

Reklama

Do konce týdne bude převážně zataženo s maximálními teplotami 10 až 14 °C. V sobotu přijde jednorázové oteplení, kdy se ručička teploměru bude pohybovat mezi 14 a 18 °C, v Čechách ojediněle až 20 °C. Hned v neděli přijde ochlazení na 9 až 13 °C, které vydrží několik dní.

Článek

V těchto dnech můžeme na území České republiky pozorovat, co dokáže studený vzduch a vysoká vlhkost, která se do republiky dostala za studenou frontou v průběhu pondělka. Za nižších teplot tak snáze vzniká oblačnost či srážky, jelikož vzduch za studenou frontou je dostatečně vlhký.

Zataženo nebo polojasno bude až do pátku, kdy se do Česka začne postupně dostávat teplejší vzduch. Teploty se budou pohybovat na některých místech kolem 6 °C. Ve středu bude zataženo až oblačno, místy přechodně polojasno. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, v 1000 m na horách kolem +1 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s se bude večer měnit na západní a slábnout.

Ve čtvrtek nastane podobná situace, bude zataženo a teploty se budou pohybovat mezi 7 až 11 °C. V pátek tlaková výše ztiší vítr a teploty vystoupají na 10 až 14 °C. Už v sobotu bude o něco tepleji a obloha se vyjasní. Bude jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až –3 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 18 °C, v Čechách ojediněle až 20 °C.

V neděli ale opět přijde ochlazení, které vydrží několik dní. Počasí bude převážně polojasné, od severozápadu přechodně až zatažené a místy přeháňky, postupně nad 700 m sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C.

Skutečné jaro s vyššími teplotami přijde podle meteorologa Petra Dvořáka až v půlce dubna.

Reklama

Doporučované